PDA

Zobacz pełną wersję : BROTHER DCP-357C - ma ktoś?

Valdek_Tychy
31-12-2008, 15:30
Chcę kupić jakąś niedrogą drukarkę do użytku domowego i moje zainteresowanie skierowane jest na firmę Brother z drukarką BROTHER DCP-357C. Podobno dość tania w użytkowaniu i przyzwoicie drukuje. Ma ktoś drukarkę brothera żeby ewentualnie coś o niej powiedzieć,czy warto - czy dać sobie spokój?

mww7
31-12-2008, 16:19
Mam dwie stare drukarki Brothera (laser HL-1250) , bardzo wytrzymałe , tanie w eksploatacji (w porównaniu do podobnych HP) - drukuje na nich książki , instrukcje itp. :)
Więc polecam !

Do czego będziesz używał tej drukarki , może warto kupić kolorową laserówkę.

Valdek_Tychy
31-12-2008, 16:40
Do czego będziesz używał tej drukarki , może warto kupić kolorową laserówkę.

Boże uchowaj.W pracy mam kolorowego lasera,owszem wydruki są ok.ale koszty eksploatacyjne potrafią przyprawić o zawał,1600 zł.komplet tonerów.

Potrzebuję drukarki do wydruków typowo domowo-biurowych w kolorze,drukuję trochę grafik,czasami jakieś zdjęcie.

register
01-01-2009, 12:39
Wśród drukarek do 300zł ta drukarka jest chyba najlepszym wyborem biorąc pod uwagę koszty eksploatacji. Niektórzy się nawet śmieją, że wydruk tekstu wychodzi taniej niż na laserówce :) Oczywiście używając zamienników. Firma Dulin produkuje przyzwoite zamienniki w dobrej cenie. Jakość wydruku jak na drukarkę za 300zł naprawdę dobra, na skaner też nie można narzekać. Zdjęcia drukowane na tym sprzęcie da się oglądać :) Wady? Brak tuszu jednego koloru uniemożliwia drukowanie, a drugi to duża ilość pochłanianego tuszu na czyszczenie głowic, jednak przy stosowaniu zamienników ten problem przestaje istnieć. Więcej wad nie rozpoznałem :) Przed świętami kupiłem 2 takie drukarki dla znajomych, są zadowoleni :)