Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Drzwi
malasana
31-12-2008, 14:40
Zapraszam i noworocznie pozdrawiam!
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/alhambra12.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/alhambra13.jpg)
borregaard
31-12-2008, 14:53
No i takie Twoje lubię....:-D
B.fajnie ... kolorek ,światełko,kadr....
Pzdr
Andrzej
Najlepszego w Nowym Roku!
dla mnie wieżyczka bije te drzwi, nie wiem jakby to wyglądało w bw ale jakoś do mnie nie docierają.
irek6311
31-12-2008, 15:08
2 fotka Najlepsza :D
autograf
31-12-2008, 16:10
Czy Ciebie trzeba ...[beep].. żebyś dobre focisze wyjmował z szuflady?
Bo wygląda to tak - jak byś losował - raz bardzo dobrze, raz słabo :D
__________________________________________________ _________
Tym razem zgadnij? ;)
borregaard
31-12-2008, 16:26
Tym razem zgadnij? ;)
Skąd wiedziałeś o czym ostatnio myślałem...:mrgreen:
Najlepszego w Nowym Roku!
Pzdr
Andrzej
malasana
31-12-2008, 17:37
Tym razem zgadnij? ;)
Hehe, widocznie tak juz mam:D Czasami lubie wrzucic cos dobrego inaczej:) A tak na serio, po prostu czasami moje poszukiwania nie daja rezultatu, ktory w taki sam sposob potrafie ocenic ja i obiektywni obserwatorzy:) Postaram sie trzymac przewidywalny poziom. Pozdrawiam:)
serberys
31-12-2008, 17:49
Bardzo klimatyczne, ładne fotki. Brawo!
pawel.szczerba
31-12-2008, 18:03
Pięknie.
2 lepsze, ogólnie podobają się, chyba ISO było wysokie
2 bardzo urolkiwa :-) zagrało wszystko co mi potrzebne do szczęścia : perspektywa, kompozycja, ekspozycja ... no i obróbka :-) w 1 MZ brakuje tylko pozycji nr 2 z pierwszej oceny
sczególnie z tym swiatełkiem zastanym podoba mi się dwojeczka:-D
malasana
01-01-2009, 20:32
Dzieki za opinie. Ciesze sie, ze sie Wam spodobaly te fotki. Osobiscie bardzo mi spodobaly sie zdjecia w tym klimacie.
1 i tylko 1. 2 owszem ale to 1 wygrywa
Zdjęcia robią i już .... :)
autograf
08-01-2009, 19:27
Dzieki za opinie. Ciesze sie, ze sie Wam spodobaly te fotki. Osobiscie bardzo mi spodobaly sie zdjecia w tym klimacie.
No dawaj kolejne!
malasana
08-01-2009, 19:48
Chwilowo nie bylo zadnego plenerku:) Byla przerwa przerwa swiateczna w ojczyznie. Ale mam nadzieje, ze wkrotce jakies zdjecie ciekawe popelnie. Od 3 tyg nie mialem aparatu w reku i juz mnie nosi!:D
Ale liczbę postów masz za to, że hej ... :) ( 1234)
jordancity
08-01-2009, 21:51
Śledzę na bieżąco ten dział i dawno nie było czegoś co przypadło mi do gustu tak jak te dwa zdjęcia (nie twierdzę, że inne są złe, chodzi o subiektywne odczucia). Jestem absolutnie na tak za kadr, światło i kolory.
Jeśli mogę zapytać o kwestie techniczne, to wnioskując po szumach, dość mocno wyciągałeś je z cieni?
Pozdrawiam!
malasana
08-01-2009, 21:55
Jeśli mogę zapytać o kwestie techniczne, to wnioskując po szumach, dość mocno wyciągałeś je z cieni?
Niestety tak. Postawilem na zdjecie na niskim stosunkowo ISO, ze swiatlem zastanym, niedoswietlone. Po wyciagnieciu z cieni uzyskalem taki efekt. Moim zdaniem akurat w tym przypadku szum nie przeszkadza w odbiorze (swoja droga probowalem odszumiac - zdjecie traci urok). Jeszcze ich nie wywolywalem, ale mysle ze na papierze beda sie prezentowac lepiej:) Dzieki za komentarz!
jordancity
09-01-2009, 00:47
Niestety tak. Postawilem na zdjecie na niskim stosunkowo ISO, ze swiatlem zastanym, niedoswietlone. Po wyciagnieciu z cieni uzyskalem taki efekt. Moim zdaniem akurat w tym przypadku szum nie przeszkadza w odbiorze (swoja droga probowalem odszumiac - zdjecie traci urok). Jeszcze ich nie wywolywalem, ale mysle ze na papierze beda sie prezentowac lepiej:) Dzieki za komentarz!
Zgadzam się co do szumu, jest jak najbardziej na miejscu. Zresztą, zazwyczaj robię tego typu zdjęcia w ten sam sposób. Ostatnio robiłem odbitki zdjęć w podobnej tonacji gdzie szum był chyba jeszcze większy i na papierze wygląda to naprawdę przyzwoicie :-D
Dobre kadry i ładna kolorystyka.
Jak dla mnie to bez szumu to zdjęcie byłoby nijakie. Gdyby było zrobione bez szumu to trzeba byłoby go dodać :mrgreen:
Super foty, przypominają mi klimaty z gry Prince of Persia ;)
Bardzo dobre kadry!!! Trzeba mieć oko, żeby coś takiego uchwycić!
...pięknie, melancholijnie, uroczo...
Piotr_ek
18-01-2009, 00:48
Ciekawie pokazane.