PDA

Zobacz pełną wersję : mb d200 naprawa warszawa

marszull
31-12-2008, 13:52
czy ktos nie wie gdzie, w miare szybko i tanio ;-)
naprawie mb d200? Chodzi o naprawe mechaniczna mechanizmu zamykania, ktory sie wylamal (od srodka, jakas taka blaszka z zatrzaskiem)
Wylamane sa tez zatrzaski przytrzymujace baterie, ale tego akurat nie musze naprawiac (chociaz jak by byla mozliowsc to moze)
serwis nikona to wiem (ale nie moze sie do nich dodzwonic), a gdzie jeszcze?

fIlek
31-12-2008, 14:13
Przepraszam, że trochę OT, ale nie mogę się nadziwić, jak można go zepsuć. Mój przeleciał tysiące kilometrów, był na pustyni, w górach, na mrozie, na koncertach i nigdy nic się nie stało. Zaczynam podejrzewać, że chodzi o niedbałe traktowanie sprzętu :(

marszull
31-12-2008, 16:46
Sam sie dziwie jak udalo mi sie go zepsuc :-), moj troche tez przezyl a tez zatrzask wypadl mi w domu przy wymianie baterii. Nawet ta blaszke na chwile (3 dni) udalo mi sie przymocowac, ale znowu wypadla. Jakos mi to nie przeszkadzalo (juz ze 3 miesiace), bo oklejam tasma i jest ok. Ale jak ostatnio na szybko chcialem zmienic baterie, a trzeba bylo odkleic i zakleic tasme, to pomyslalem ze mozna by to naprawic ;-)

RBT
05-01-2009, 23:41
Myślę, ze raczej tylko serwis Nikona.
A swoją drogą takiej awarii się nie dziwię, wszak MB D200 nie jest wykonany lepiej od chińskiej zabawki z bazaru.

marszull
06-01-2009, 13:34
Tez juz doszedlem ze tylko serwis nikona (dzwoniac tu i owdzie),
tylko do tego serwisu nie moge sie dodzwonic, a na maila z opisem uszkodzenia (i zdjeciami) nikt mi nie raczyl do teraz odpowiedziec.
A chce wiedziec ile czasu potrwa naprawa i jaki bedzie jej koszt.