Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimowy pejzaż
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img244.imageshack.us/img244/9979/dsc16178001sy7.jpg)
cyrusvirus
31-12-2008, 11:24
Potencjał jest, ale dla mnie zdecydowanie przekombinejszyn z obróbką ;) Osobiscie widziałbym to w BW
a mnie sie to po prostu podoba ,szczególnie zróznicowana kolorystyka drzew i dobrze wywazony kadr - niby prosty motyw ale zyskał mz. poprzez obróbke :-D
borregaard
31-12-2008, 11:41
Mnie też się podoba...sam nie wiem czemu....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
dobre jest , proste , skromne nie przkombinowane
sniper88
31-12-2008, 12:42
A mnie sie nie podoba:( Po pierwsze brakuje ostrosci, zwlaszcza na 1 planie (na ktorym nota bene nic sie nie dzieje) a po drugie biale pnie drzew, glownie tych po lewej, moim zdaniem wygladaja naprawde zle.
A mnie sie nie podoba:( Po pierwsze brakuje ostrosci, zwlaszcza na 1 planie (na ktorym nota bene nic sie nie dzieje) a po drugie biale pnie drzew, glownie tych po lewej, moim zdaniem wygladaja naprawde zle.
Faktycznie, myślałem o tym nieostrym pasmie na dole. Zostawiłem je, ponieważ po obcięciu, kadr ułożyłby sie w proporcji 50:50, której nie lubię.
Ale z drugiej strony skosne linie pola i horyzontu troche tę połówkowosc osłabiają. Zatem jest to dobra uwaga.
A białe pnie drzew maja być zimowym kontrapunktem. Taka wizja moja :-)
Zatem fatalnie odbieram, ze sie nie podobają...:-(
"dobre jest , proste , skromne"
Racja.
"nie przkombinowane"
A tu juz bym sie troche zastanawial...
irek6311
31-12-2008, 16:45
Proporcjonalnie dolu i lewe części kadru przyciąć i będzie Ok ,
kolorystyka i obróbka OK ;)
autograf
31-12-2008, 16:58
Kolor oraz postproces mnie nie przeszkadza. Kadr też niczego sobie.
Jednak moją uwagę bardzo odwraca ta nieostrość u dołu kadru. Może to urżnąć? 2-3cm?
fotokornik
31-12-2008, 17:00
przepraszam, ze wtrącam się w temat ale znów coś do makro wrzuciłem i jestem ciekawy reakcji
autograf
31-12-2008, 17:01
przepraszam, ze wtrącam się w temat ale znów coś do makro wrzuciłem i jestem ciekawy reakcji
WOW :shock::shock::shock:
To ci dopiero OT :mrgreen:
fotokornik
31-12-2008, 17:06
no wiec, żeby nie było to to mi przypomina plakaty z PRL:D
WOW :shock::shock::shock:
To ci dopiero OT :mrgreen:
To raczej autoreklama :mrgreen:
A zdjęcie nieco przekombinowane ale tylko w kwestii kolorów pni drzewek. Reszta OK
Drzewka akurat mi pasuja. Taki wybor autora i nie wlasnym gustem powinnismy sie kierowac.
Niepokoja mnie natomiast dziwne plamki na dole kadru.