Zobacz pełną wersję : S18-50 czy T28-75
Witam, wiem że to dwa różne szkła, ale pytanie dotyczy który lepszy, mam ograniczony budżet a chcę kupić standard, nie chcę aby szkło było szerokie gdyż planuję zakup szerokiego S10-20 lub inny, który możecie polecić pod względem jakości, dużo czytałem i... jak widać nic.
Pozdrawiam
Skoro chcesz kupić simę to sprawa rozwiązała się sama
Kiedyś miałem s18-50/2,8 i było to naprawdę niezłe szkło, po zakupie s10-20 zmieniłem na tamrona ( troszkę lepszy ) bo te 25 mm na dłuższym końcu były mi bardziej potrzebne
Czyli kupić 28-75 i szerokie szkło do tego - to będzie dobry wybór?
Czyli kupić 28-75 i szerokie szkło do tego - to będzie dobry wybór?
Najlepszy :)
No i kłopot, musze się albo udać ze sprzętem do specjalisty albo... tamron już w domu ale nie ostrzy w pkt, zakładam sigme mam ostrość zakładam tamrona ostrość w innym pkt, czytałem w jednym z opisów że może tak być... idę poszukać rozwiązania.
Normalka z Tamponami. BF/FF dolaczaja do szkla gratis ;) Sprawdzales szklo przed zakupem?
Zawsze byłem zdania, że przed zakupem warto (nawet na szybko) sprawdzić czy szkło trafia. Szczególnie właśnie szkła firm trzecich (czyli Tamron, Sigma czy Tokina...)
Cóż.. wszedzie wszyscy trąbią, żeby na to uważać z kupowaniem szkieł firm trzecich.
Sam jesteś sobie winien. Ale napisz jak rozwiązałeś problem.
stachmuszel
05-01-2009, 08:35
Sigma kalibruje szkła na BF/FF. Tamron chyba podobnie. Chyba, że się mylę, bo o serwisie Tamrona w Polsce naczytałem się różnych rzeczy. Ale myślę, że jesli szkło jest na gwarancji to nie będzie problemu. Skalibrują lub wymienią.
Pozdr.