Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] początki
Krzysiek Kisała
29-12-2008, 23:29
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
witam, jestem świerzakiem totalnym, ostanio zamienilem moja hybryde na moje pierwsze lustro, podczas ostatniej wyprawy sprobowalem swoich sil i oto co z tego wyszlo, prosze bardzo o konstuktywna krytyke, co jest zle, co musze poprawic z czym popracowac, z gory wielkie dzieki,
pozdrawiam
1.
2.
3.
Ghost Dog
29-12-2008, 23:56
Jeśli jesteś nowy to jesteś świeżakiem. Wbrew pozorom to też ważne na tym forum, żeby sprawdzać pisownię. A co do fotek: kompozycyjnie to takie zwykłe landszafty, ale kolor mi się podoba. Pozdrawiam:)
Pershing
29-12-2008, 23:57
Dwójka coś w sobie ma, tylko to niebo mi niepasuje do reszty. Zdejmij trochę niebieskiego, przyciemnbij albo najlepiej podmień na takie jakby to bombel powiedział dramatyczne albo na którym coś się dzieje, bo fotka naprawdę ma potencjał.
Patrząc na nie pierwsze skojarzenie z grą Need for speed i jakby na tym niebie była błyskawica, to byłby czad.
A tak poprostu obetnij to niebo i też będzie fajnie.
Zdjęcie nr 2 najlepiej wyszło, nawet całkiem miłe dla oka. Spróbuj dodać ok 30-50% winiety do tego zdjęcia, powinno być znacznie lepiej jeszcze.
Na wszystkich brakuje ostrości.
Jedynka: ładna, tylko woda leje się na prawą stronę. Brak szarej połówki pogrzebał niebo. Ale uważam, że jeszcze można by było ją dopracować.
Dwójka: utnij dól tak, aby linia ciągła drogi kończyła się w samym rogu i ciachnij tyle samo u góry. Według mnie zyska zdjęcie, bo samo w sobie jest bardzo dobre. Dałbym trochę kontrastu.
Trójka: ładnie złapane, ale biała góra psuje efekt. Wiem, że pewnie było trudno, ale gdybyś przeszedł trochę w prawo byłoby może lepiej.
Początki bardzo dobre. Dopracuj sobie te zdjęcia, szczególnie dwójki jestem ciekaw i pokaż :-D.
dwojka ma potencjał , mozna po poprawkach zrobić ładne zdjecie , kontrast , ciecie nieba nad chmurami - dól do wyboru mozna przyciac ale mozna tez zostawic - kolorki po dodaniu kontrastu poprwia sie , ostrosci tez nie powinno brakowac gdyz skontrastuje sie krawedzie :-D
jeśli już to 2. ale popracowałbym nad kolorami - szczególnie niebo jest dziwne
Pozwoliłem sobie, sugerując się przedmówcami coś zmienić.
Może trochę przesadziłem w drugą stronę (za ostro, za dużo koloru), ale to tylko pokazuje, że można z tej foty wiele wyciągnąć.
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Oczywiście, jeżeli sobie nie życzysz, ściągnę tę próbkę.
Nikonozaur
30-12-2008, 02:21
Mi też najbardziej widzi się dwójka. Obłoczek zdecydowanie do poprawki bo wygląda jak chmura jakiegoś związku siarki. :mrgreen:
O, już po edycji. Przeciągnąłeś...
Jeśli to początki to całkiem udane ;) Po tytule spodziewałem się fotek kwiatka, psa, kotka, samego nieba itp... a tu miłe zaskoczenie.
Co do jedynki to taki poprawny landszaft, niebo można by poprawić pracując na warstwach w PS'ie. Drugie fajne, bciałbym jedynie tak żeby biała linia wychodziła z narożnika i trochę błekitu ciachnał. Trójka fajnie złapana i jak ktoś pisał szkoda białej góra, ale pewnie nie łatwo było.
Pozdrawiam :)
Krzysiek Kisała
30-12-2008, 12:02
dziekuje wszystkim za komentarze i konstruktywna krytyke,
czegos takiego oczekiwalem ;)
blazeje- dzieki za korekte zdjecia wyglada o niebo lepiej,
Szuwar- co do 3, to moglem pojsc w prawo ale zdjecie to zrobilem swiadomie, idac w prawo nie uchwycilbym chmur, a tak sobie pomyslalem ze pomoga one ukazac ze wysoko bylo ;)
jeszcze raz dzieki wielkie
Krzysiek Kisała
30-12-2008, 14:17
Zdjęcie nr 2 najlepiej wyszło, nawet całkiem miłe dla oka. Spróbuj dodać ok 30-50% winiety do tego zdjęcia, powinno być znacznie lepiej jeszcze.
kulten moglbys napisac jak zrobic ta winiete please ? nigdy tego nie robilem wczesniej a ciekaw jestem jaki bylby efekt
z gory dzieki
pozdrawiam