Zobacz pełną wersję : Problem z połączeniem d300 ze statywem..
kamanikon
28-12-2008, 23:03
Kupiłam statyw Tracker 2 z głowicą ph-50. Niestety prostąkątna płytka łącząca statyw z aparatem nie pasuje(?) do Nikona D300. 'Śrubka' na płytce jest za duża. Czy wiecie co w takiej sytuacji mam zrobić? Czy można zmienić płytkę, albo dokupić jakiś element łączący?
Śruba jest za duża - to znaczy, że ma zbyt dużą średnicę czy jest zbyt długa?
kamanikon
28-12-2008, 23:57
Śruba ma zbyt dużą średnicę...
matko boska...! co to za statyw?
toz to nawet rosjanie się potrafili dostosować i robili takie jak wszyscy
Przecież w płytkach od frotki masz wybór co do wielkości gwintu ( średnicy śrubki ), lub w 4 są dwie śrubki do wyboru. Kupując ten statyw trzeba było sprawdzić rodzaj śrubki, może da się wymienić na standard.
matko boska...! co to za statyw?
zdziwiłbyś się gdybyś zobaczył trackera 4. to bardzo solidny statyw, wytrzymały, bardzo dobra budowa. gdyby można było kupić bez głowicy, to już byłby mój. w porównaniu z MF 055XPROB robił zadziwiająco dobre wrażenie
kamanikon
30-12-2008, 21:42
Niestety nie miałam pojęcia, że statywy posiadają różne śrubki. Tam gdzie go kupiłam nie ma mowy o profesjonaliźmie. Więc decyzję, podjełam sama i szybko. W takim razie podjadę do sklepu i zobaczę co da się zrobić... Dziękuję za wasze odpowiedzi.
kamanikon
01-01-2009, 14:32
I już po sprawie. Okazało się, że to statywu dodawane są dwie płytki z różną średnicą śrubki. Właściwa dla mnie nie została spakowana, ale czekała na mnie w sklepie. Dziękuję i życzę wszystkim Najlepszego w Nowym Roku 2009!