Zobacz pełną wersję : Lampy QQ
jerezano
28-12-2008, 22:31
Czy ktoś zna lub używa lamp QQ 250 Ws, takich jak tu:
http://www.allegro.pl/item516124079_lampa_studyjna_qq_250_ws_1_16_gn48_o d_fripers.html
Co to za firma i czy warte są swojej ceny? Chodzi oczywiście o użytkowanie amatorskie :-D
chinczyk...tyle na pewno mozna o niej powiedziec...no moze poza tym ze ma "modne ksztalty";)
jerezano
29-12-2008, 12:27
Tak przypuszczałem, ale bardziej chodzi mi o wiedzę na temat ich walorów użytkowych :-D
Śmiesznie wyglądają :-D
Mnie ciekawią 2 rzeczy : czy jest wentylator? Nie piszą o tym, a pod palnikiem w odbłyśniku są otwory. Nie chwalą się tym?
No i jakie są tryby pracy pilota? Cała moc i świecenie proporcjonalne i wyłączenie? Przełącznik wygląda na tylko dwupozycyjny.
A mnie ciekawi z kolei czas błysku 1/1600 sekundy wydaje mi się mocno nierealna, poza tym powinien być podany dla jakiej mocy lub od do w zależności od ustawienia mocy. Kolejna rzecz która wydaje mi się nierealna to stabilizacja mocy na poziomie 0,1%
A tak generalnie to trzeba by ją pomacać żeby wyrobić sobie jakieś zdanie.
Ma ktoś może te lampy?
Cenowo nieźle wychodzą - z funsportu 300ws wychodzi jakieś 2 stówy więcej, tu co prawda 250Ws.
Pytanie też jak z mocą sytuacja wygląda - delicacy też miały mieć 180ws a mają podobno niecałą setkę...
Mnie ciekawią 2 rzeczy : czy jest wentylator? Nie piszą o tym, a pod palnikiem w odbłyśniku są otwory. Nie chwalą się tym?
podejrzewam ze tylko otwory.. pewnie odbysnik pasuje do 10 innych lamp i pewnie niektore maja wentyaltory wiec robia jeden model by bylo taniej
No i jakie są tryby pracy pilota? Cała moc i świecenie proporcjonalne i wyłączenie? Przełącznik wygląda na tylko dwupozycyjny.pewnie tak jak w funsportowych MR100 - proporcjonalnie/brak
A mnie ciekawi z kolei czas błysku 1/1600 sekundy wydaje mi się mocno nierealna,
przy mocy 250Ws jest ajk najbardizej realna. bardziej nierealna wydaje mi sie moc :D
poza tym powinien być podany dla jakiej mocy lub od do w zależności od ustawienia mocy.
przeciez to chyba oczywiste ze producent podaje albo widelki albo czas dla pelnej mocy? kto jak kto ale ty powinienes to wiedizec :)
Kolejna rzecz która wydaje mi się nierealna to stabilizacja mocy na poziomie 0,1%
realna .. delicacy ktore z teog co widac po opisie i zdjeciach maja deklarowana stabilizacje tez na 0.1% .. watpie by markoflash podawal nieprawdziwe dane.. choc z drugiej strony .. wspomniane lampki nie maja 180Ws jak pisze producent wiec kto wie :D
A tak generalnie to trzeba by ją pomacać żeby wyrobić sobie jakieś zdanie.
z maca nia wyjdzie pewnie opinia ze to to samo co reszta tylko w ladniejszym "trendi dzezi and cool" opakowaniu :D
jerezano
06-01-2009, 09:01
W końcu kupiłem DP250 i DP300... i przeżyłem pierwszy szok!!! Myślałem, że studio to bułka z masłem :mrgreen: , ale nie! Teraz zaczynam ustawiać, przestawiać, kombinować, wku...iać się itd. Ale postanowiłem nie ustawać w wysiłkach!