Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Z lotu ptaka
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/12/DSC_0059-1.jpg
źródło (http://img.photobucket.com/albums/v726/cholek/DSC_0059.jpg)
chętnie poczytam opinie i komentarze z którch będe mógł się czegoś nauczyc dowiedziec i poprawic ;)
nieostro....ciutke poruszona fota....
pomysl podoba sie
no niestety poruszyłem.. ale przy takiej temp jaka dzisiaj w krk panowała ciezko się robi zdjęcia, to tak na usprawiedliwienie troche ;)
hallucinogen
28-12-2008, 22:34
nieostro- pogoda nie jest usprawiedliwieniem, tu sie zdjecia ocenia a nie warunki pracy ;) pomysl byl ale chyba na szybkiego pstryknales, szkoda tez lewego oka.
Niestety brak ostrości tam gdzie być powinna dyskwalifikuje to zdjęcie, ale zamysł jakiś był i teraz trzeba to tylko powtórzyć i dopracować więc do pracy! ;)
PS. Jak już podejmujesz decyzję o pokazaniu zdjęcia na forum to znaczy, że uważasz je za dobre więc na przyszłość nie ma co się usprawiedliwiać pogodą/samopoczuciem/sytuacją społeczną/kacem itp itd. Ot po prostu - jak poruszyłeś to trudno i trza zrobić następne :)
Nieostro na oczach przez co skupiam uwagę na szyi. Prawa noga niepotrzebnie w kadrze. Torebka również zbędna.... niefortunnie "przymknięte" lewe oko.
PS. Jak już podejmujesz decyzję o pokazaniu zdjęcia na forum to znaczy, że uważasz je za dobre więc na przyszłość nie ma co się usprawiedliwiać pogodą/samopoczuciem/sytuacją społeczną/kacem itp itd. Ot po prostu - jak poruszyłeś to trudno i trza zrobić następne :)
przestawać robić nie zamierzam, a czy dobre, to nie wiem, bardziej chciałem uzyskać jakieś porady nauki itp. aby na przyszłosć ustrzec się błędów. bo do robienia dobrych zdjęć to mi na pewno jeszcze daleko, aczkolwiek nie wystawianie swoich prac nie dałoby szansy na konstruktywna krytykę, a na to tu głównie licze. w końcu trzeba uczyć się od lepszych.
Ch0 - podejście do sprawy jak widzę masz dobre, a to już połowa sukcesu. Wszyscy się tu uczymy :) Mam nadzieję, że nie odebrałeś mojej uwagi jako złośliwości - sam zobaczysz, że czym prędzej przestaniesz szukać usprawiedliwień wokół tym lepiej dla Ciebie i tym szybciej i więcej się nauczysz. Zatem czekam na następne - a z tego wątku wniosek jeden: w portrecie ostrość jest cholernie istotna (zazwyczaj).
velaskez
28-12-2008, 23:49
Ustaw ostrość na oczy. Bo tak to ni na oczy ni na szyję...Pomysł na tak, wykonanie na nie.
jak za slabe swiatlo zeby miec sensowne czasy to zawsze mozna lampa doswietlic a jak nie da rady i musisz na dluzszych to statyw