Zobacz pełną wersję : Sigma 24-70 f/2,8 EX DG HSM -czar prysł
Tomas_ok
28-12-2008, 21:52
Znalazłem w ofercie sklepu http://www.foto-bogutti.pl/product_info.php/products_id/3238
przy takiej cenie powinna teoretycznie mieć dużo lepsze właściwości optyczne od kultowego Nikkora 24-70 2,8
(;
Dlaczego, mimo, że jest o tysiąc złotych tańsza, powinna być lepsza?
Wydaje mi się, że autorowi chodzi o to, iż kogoś nieźle pogięło żeby wołać taką cenę za ten badziew ;)
za pare miesięcy cena spadnie do 2300 i dalej nie będzie chętnych :-)
Mariusz888
29-12-2008, 12:38
Po pierwsze o ile wiemy tej sigmy u nas jeszcze nie ma DLATEGO (nie sprawdzałem czy bogutti jest na liście oficjalnej dystrybucji ale jakoś nie kojarzę żeby był) jeśli jest to sprowadzony przedpremierowy egzemplarz to czemu się dziwicie że taka cena? ;)
Bo jeśli to nie jest oficjalna dystrybucja tylko import to po pierwsze się nie opłaca bo nie mamy ładnej 3 letniej gwarancji PL, po drugie cena jest jak to już ktoś powiedział lekko śmieszna (no chyba że za te 3,5k dostajemy coś prawie że równie dobre jak Nikkor 24-70/2.8 chociaż nawet w tym przypadku uważam że 3,5k jest lekko przesadzone - nie dlatego że Sigma tylko jak się tyle kasy wykłada to parę zł więcej już tam raz na życie nas nie zbawi więc kto ją kupi? ;) )
Uważam że to jest sposób na dobry zarobek przed premierą u nas i Ci co się napalą i kupią to pozwolą komuś dobrze zarobić ;)
cena jest bardzo śmieszna
Faktycznie cena wydaje się być zbyt wysoka i zapewne niebawem będzie o dużo niższa. Trzeba poczekać. I nie można zakładać z góry, że jakość tego obiektywu musi być gorsza od uwielbianego Nikkora, który jak się coraz częściej okazuje taki wspaniały nie jest.
gregoire7
30-12-2008, 09:22
Nowy Nikkor 50/1,4 AFS - 1250, nowa Sigma 50/1,4 - 1500 - i Sigma cieszy się wielkim powodzeniem, i o ile po zamianie pierwszego wspomnianego na drugi wspomniany tęskni się nieco za pancernością pierwszego, to za jego obrazkiem i szybkością się już nie tęskni
Sigma 24-70 f/2,8 EX DG HSM - to przecież nowy obiektyw z HSM, a jeśli Sigma i tu poprawiła parametry optyczne względem starszej wersji (bez HSM-mam, b.dobrze się sprawuje) to to może być kolejna niezła Sigma