Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z Pilska
kopeniek
27-12-2008, 15:16
To moje pierwsze w tym dziale, miłego
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img135.imageshack.us/img135/8748/pilsko1ke0.jpg)
ale zimno:), szkoda tylko, że zbyt mała GO... było zamiast f/5 i 1/2000 dobrać nieco inne parametry, żeby cały widok był ostry
i chyba trochę za niebiesko na dole
Jak jest śnieg u góry ?? Zapadasz się głęboko ??
Ksiazkiewicz
27-12-2008, 16:02
może to mój LCD ale u mnie za dużo niebieskiego i fioletu
Nie mogę się napatrzyć, ale miałeś cudną widoczność na Tatry.
kopeniek
27-12-2008, 16:25
Nie mogę się napatrzyć, ale miałeś cudną widoczność na Tatry.
Jeszcze żebym miał te dwa lata temu jakiekolwiek doświadczenie i wiedze o foto to i zdjęcie technicznie było by lepsze :), ale jeszcze tam wróce :)
wróć, wróć.
Jak bedziesz mial taką fajna pogodę jeszcze raz, to sprobuj większej ogniskowej, zeby bardziej wydobyć drugi plan. Mozesz tez zrezygnować z tak dużej ilości nieba.
Generalnie wszyscy wiemy, ze tam jest ;-) - a w tym kadrze samo w sobie nie jest zbyt interesujace.
nie tylko u Ciebie, trzeba poprawic WB - poza tym niezła zima :-D
U mnie kolory są ok. Właśnie dlatego nie wymieniam monitora na LCD. Na tych z dolnej pólki kolory są przekłamane a na te z górnej szkoda mi kasy.
Poza tym o takiej porze roku i na takiej wysokości to normalka.
Fioletu nie widzę. Widzę niebieskości, bo jak też ma wyglądać odbicie nieba w śniegu.
Poza tym ciekaw jestem (jeśli autor nie ma nic przeciwko temu) jak Ksiązkiewicz i Harb "widzieli by" ten WB
nie tylko u Ciebie, trzeba poprawic WB - poza tym niezła zima :-D
Pełna zgoda.
Poza tym super. Podoba mi się kadr
U mnie kolory są ok. Właśnie dlatego nie wymieniam monitora na LCD. Na tych z dolnej pólki kolory są przekłamane a na te z górnej szkoda mi kasy.
Poza tym o takiej porze roku i na takiej wysokości to normalka.
Fioletu nie widzę. Widzę niebieskości, bo jak też ma wyglądać odbicie nieba w śniegu.
Poza tym ciekaw jestem (jeśli autor nie ma nic przeciwko temu) jak Ksiązkiewicz i Harb "widzieli by" ten WB
Jurku to juz nie te czasy kiedy LCD nie nadązały, mam monitor graficzny LCD i spokojnie daje rade - niebieskosc sniegu widoczna, na ostatnich moich fotkach zimowych ze Szwecji miałem podobny problem zanim trafiły na forum
Borregaard sie niezle naoglądał i naopiniował kolejnych próbek - niestety gdy się chce miec fotke poprawna technicznie trzeba z tym sniegiem powalczyć - natomiast całokształt zdjecia mnie sie podoba, napisałem o tym
pozdrawiam :-D
borregaard
28-12-2008, 11:20
...Ładny,zimowy klimat...nic nie poprawiać...:-D