Zobacz pełną wersję : 50/1,8 z silnikiem?
fotokornik
25-12-2008, 12:35
Mam pytanie czy Nikkor wypuści wersję z silinikiem popularnej stałki 50/1,8? (jeżeli temat się powtarza proszę zamknąć i przepraszam).
Wypuścił wersję 1.4 z silnikiem.
fotokornik
25-12-2008, 12:42
chodzi mi o właśnie tą tańszą 1,8 żeby też wypuścił z silnikiem dlatego się pytam
chodzi mi o właśnie tą tańszą 1,8 żeby też wypuścił z silnikiem dlatego się pytam
Wróżenie z fusów... ja strzelam: jak wypuści to nieprędko :)
qamil_d_dg
25-12-2008, 13:06
Pewnie nie, bo po co.
Articool
25-12-2008, 15:18
Też mi się wydaje że co jak co ale AF-S 50/1,8 to my się nie doczekamy... ;] i jakoś nad tym nie ubolewam ;]
Też mi się wydaje że co jak co ale AF-S 50/1,8 to my się nie doczekamy... ;] i jakoś nad tym nie ubolewam ;]
Spokojnie wszystko w swoim czasie AF-S 50/1.8 teżbędzie, ale trochę jeszcze poczekamy. Jeden z kolegów wypowiadających się w tym wątku jeszcze kilkanaście tygodni temu był na 100% pewny, że AF-S w stałakch Nikkora nie będzie mu się opłacał skoro robią to już niezależni producenci (silnik AF w szkiełku), bo ...te szkiełka używają posiadacze "wiertarek" itp, itd. ....i co wyszło jak wyszło. Nikon nie jest do końca przewidywalny, a na razie mamy czym focić i to jest najważniejsze. Jak się pojawią nowe AF-S to super, jak będziemy musieli na nie poczekać trudno ... ale wtedy niektórym nagle stare szkiełka przestaną robić dobre foty :) hehehehe
O jakim silniku wy mówicie, bo nie bardzo rozumiem?
Karl Johansson
30-12-2008, 13:30
O jakim silniku wy mówicie, bo nie bardzo rozumiem?
Stare, dobre, HEMI V8 ;]
a na serio - chodzi o silnik AF wbudowany w obiektyw:P
Taki jak jest w Nikkor AF 50mm, 1,8 D
N50 1.8D nie ma silnika i musi być napędzany z body.
N50 1.8D nie ma silnika i musi być napędzany z body.
Nie ważne kto kręci ważne że kręci a z poprzednich mądrych wyjaśnień wynikało, że ostrość można ustawić tylko manualnie.
Karl Johansson
30-12-2008, 16:14
W przypadku nikonów d40,d40x i d60 tak właśnie jest, bo nie ma kto kręcić...