Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nocne Błonia w oświetleniu zgoła różnym + przybysze :)
Witam -
tak mi się przypomniało, że mam nocne zdjęcia z krakowskich Błoń. Mam nadzieję, że to dobry dział na zdjęcia krajobrazowe, a jak nie - proszę moda o przeniesienie, gdzie mu się wyda lepiej...
1
http://i41.tinypic.com/2gwfb7q.jpg
2
http://i44.tinypic.com/i51z83.jpg
3
http://i43.tinypic.com/294tnaa.jpg
I na koniec lekki żarcik, który zatytułowałem:
Przybywamy w pokoju!
:)
http://i43.tinypic.com/fnec82.jpg
malasana
22-12-2008, 17:03
Jedynka jest najlepsza moim zdaniem. Przepieknie uchwyciles te fajerwerki. Swietne!
Wydaje mi się, że na ostatnim masz lekki przepał w okolicach centrum kadru ;-)
Wydaje mi się, że na ostatnim masz lekki przepał w okolicach centrum kadru ;-)
Bo są świetliści. :)
fajne fotki, ale zdecydowanie 1, ja jeszcze nie probowalem zdjec z fajerwerkami bo zawsze jak jakas taka impreza to staram sie aparatu nie ruszac ;-)
Bez oryginalnosci z mojej stony : N°1 najladniejszy. Po prostu bomba.
autograf
22-12-2008, 17:12
Jest MOC!!!
W przybyszach? :)
Pewnie, że w nich jest...
autograf
22-12-2008, 17:16
Na zdjęciach jest MOC!!! :p
Dziękuję, uczę się od lepszych. :oops:
Ale w przybyszach też jest moc, co nie? To jedno z nielicznych zdjęć, w których cieszy mnie, że mam przepał jak wszyscy diabli z naszej galaktyki! :)
Po prostu bomba.
Nie bomba tylko bombel :)
Wszystkie bardzo fajne :)
Pozdrawiam
BSKraków
22-12-2008, 17:44
bombel - Respect Szacunek , świetne foty :) po prostu miodzio ooo :)
wojtek6308
22-12-2008, 18:06
Może i jedynka najlepsza, ale dla mnie wszystkie są dobre :-D
Sowulus12
22-12-2008, 18:52
Wypas Bombel - zdjęcia z prawdziwym blaskiem!!!
A mi jedynka kojarzy się z rafą koralową :)
Dobre są, w dobrym momencie przypomniane. Wszak za tydzień będzie znów się działo... :)
Bombelkowo nieziemskie foty :):)
Nikonozaur
22-12-2008, 20:47
Atmosfera zrobiła się iście sylwestrowa. Zaczynam odliczać.
Jedynka jest jedynie jedyna jak... może ktoś dokończy coś ma j....
biker karlos
22-12-2008, 22:18
1 klasa ... zreszta pozostale tez dobre ... szkoda tylko ze nie dales popatrzec na exifa, amatorzy ucza sie dzieki nim :)
Niezła seria, 1 zdecydowanie najlepsza
Piotr_ek
23-12-2008, 00:14
bombel - jesteś straszny, uprzedzaj mnie zanim wrzucisz następną fotę ! Pójdę sobie gdzieś, schowam się bo po co mam się męczyć... :)
Focisze first class !!! a no.4 mnie rozwaliła i dobiła do końca
:)
<| MICHAŁ |>
23-12-2008, 00:25
jedynka jest absolutnie kapitalna.
Pozostale tez takie beda, jesli je sciemnisz - zupelnie niepotrzebnie tak jasno jest na pierwszym planie.
ale ta jedynke mozna ogladac 100 razy
sniper88
23-12-2008, 00:44
#1 najlepsza, a ostatnie oslepia:mrgreen:
Bombel jest kosmita. Czego sie dotknie, to od razu piekne ;)
ja na sylwka ( bo domyślam się, że wtedy fotki robione ) nigdy aparatu nie biorę :wink:
jak już ktoś wspomniał szkoda, że brak EXIFa...tylko czas generalnie chodzi...
no a foty...heh...1 wymiata...wszystkie kozackie :D
borregaard
23-12-2008, 09:24
Uwielbiam takie pokazy,duża radocha...ekstra pokazane.:-D
Pzdr
Andrzej
ładnie (przyzwoicie) zrobione:-D
Dla mnie 3 najlepsza . Uznanie .
A swoją drogą , jak wiele w przypadku takich motywów zależy od "szczęścia" ?
Oczywiście szczęściu trzeba pomagać (wytrwałością i znajomością techniki też).
Pozdrawiam świątecznie .
Koledzy, dziękuję za ciepłe słowa. A już chciałem te zdjęcia wyrzucać...
Odpowiadam mniej więcej po kolei:
- nie jestem kosmitą, bo urodziłem się na ziemi (jak twierdzili moi rodzice, zanim polecieli do swojej galaktyki)
- dobrze, będę uprzedzać...
- pokaz nie był na sylwestra, tylko gdzieś we wrześniu. Nie pamiętam, z jakiej okazji i nie wiem, czy go powtórzą, ale był piękny. Wystąpiły 3 zespoły, nie wiem już którego zdjęcia pokazuję...
- EXIFY (podstawowe), ISO 100 wszystkie:
1. 5 sek, f 7,1
2. 2 sek, f 5,6
3. 15 sek, f 10
4. 15 sek, f 7,1 (ale było naprawdę strasznie jasno)
- @Mikie - pierwsze plany są jaśniejsze lub ciemniejsze z różnych powodów - np. jedne flary paliły się dłużej, inne krócej, czego na niebie nie widać, a na oświetlanej podłodze tak. Ale masz w sumie rację - mogę popróbować, bo to akurat da się prosto zrobić.
- jak wiele zależy od szczęścia? Sporo, jak nie znasz programu ogniomistrza (ja nie znałem). Wiadomo z grubsza, że pod koniec będą najbardziej spektakularne ognie, po muzyce można się zorientować, czy idzie jakaś kulminacja - ale to prawdę mówiąc kwestia szczęścia. Mam sporo klatek z jedną marną flarką, albo dwoma słabymi pierdnięciami, bo akurat największy blask był wtedy, jak się zdjęcie zapisywało.
W pewnym momencie po prostu na czuja trzeba albo przyspieszyć, albo opóźniać wyzwalanie migawy, bo spodziewasz się czegoś spektakularnego - jak się wyczuje, to się zrobi, jak nie, to nie...
Dziękuję za uwagę! Miło, że się podobało. :)
biker karlos
23-12-2008, 15:23
rozumiem wiec ze strzelales w momencie kiedy fajerwerk wylatuje z ziemi i nabiera wysokosci ... wtedy 5-15 sek jest na rozblysk i spadanie .. dobrze kombinuje ... dopytuje sie bo u mnie na wiosce 2x w roku sa takie pokazy :)
Nikonozaur
23-12-2008, 15:43
Z Bomblowego opisu wynika niezbicie, że najlepiej mieć całą baterię aparatów odpalanych co sekundę. Już sobie zaczynam wyobrażać pulpit sterowniczy do ich obsługi... :mrgreen:
rozumiem wiec ze strzelales w momencie kiedy fajerwerk wylatuje z ziemi i nabiera wysokosci ... wtedy 5-15 sek jest na rozblysk i spadanie
To by było zbyt piękne... We wszechogarniającym hałasie wystrzałów (a nie ma jak odróżnić hałasu wystrzałów z ziemi od hałasu wybuchających na górze petard), w dodatkowych dźwiękach muzyki - ciężko się zorientować... Jak widzisz serię pięknych wybuchów, po prostu wyzwalaj migawę, licząc na to, że seria jeszcze będzie trwać.
A jak nie będzie, to może trafisz w następną. :)
Innym wyjściem jest pójście do ekipy z odpowiednimi płynami i spytanie, czy daloby radę przekazać telefonem, czy jakoś inaczej - kiedy wystrzelą jakieś ekstra...
Z Bomblowego opisu wynika niezbicie, że najlepiej mieć całą baterię aparatów odpalanych co sekundę. Już sobie zaczynam wyobrażać pulpit sterowniczy do ich obsługi... :mrgreen:
:mrgreen:
Ja miałem jeden. Nie jedną baterię, tylko jeden aparat. A i z guzikiem migawy na pulpicie dało radę się nie pogubić...
Dla mnie 3 najlepsza . Uznanie .
A swoją drogą , jak wiele w przypadku takich motywów zależy od "szczęścia" ?
Oczywiście szczęściu trzeba pomagać (wytrwałością i znajomością techniki też).
Pozdrawiam świątecznie .
Muszę sprostować ( źle policzyłem numerki ) .
Chodziło mi o "Przybywamy w pokoju" - chyba 4.