Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Jeden z weneckich kościołów...
malasana
22-12-2008, 15:43
..., ktorych jest niezliczona ilosc. Co sadzicie? Pozdr:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/venice17.jpg)
pierwsze wrazenie ja sie fotka ladowala ze strasznie leci na lewo. jednak jest proste jak od linijki:) fajny kadr ciekawe niebo a odnosnie BW sie nie wypowiem bo sie nie znam:D
Staranne zdjęcie, podoba mi się.
Sowulus12
22-12-2008, 16:45
pierwsze wrazenie ja sie fotka ladowala ze strasznie leci na lewo. jednak jest proste jak od linijki:) fajny kadr ciekawe niebo a odnosnie BW sie nie wypowiem bo sie nie znam:D
Miałem doładnie takie samo (błędne) wrażenie. Zdjęcie fajne.
spoko fota jak nic. kadr rewelka
BlackRoger
22-12-2008, 16:59
Podoba mi się obróbka i kadrowanie. Fasada kościoła graniczyła z prawej strony z innym budynkiem?
malasana
22-12-2008, 17:00
Podoba mi się obróbka i kadrowanie. Fasada kościoła graniczyła z prawej strony z innym budynkiem?
Tak, dlatego zdecydowalem sie kadrowac w ten sposob.
KRUChY_lodz
22-12-2008, 19:43
a mi coś nie pasuje, jakby za dużo dołu, mimo iż biała linia idealnie trafia w róg, albo perspektywa jakaś taka za plaska...
..., ktorych jest niezliczona ilosc.
To prawda dziesiątki wysepek ( bo przeciez co chwila przez most... ). Każda z nich miała swoją studnię i kosciół stąd własnie ta ilość.
Zdjęcie ładne - oddaje charakter włoskiej architektury,a w tym przypadku chyba i trochę bizancjum ... Eh Italia :)!!
Czy ten budynek ma parter jaśniejszy od reszty, bo trochę dziwnie to wygląda, poza tym nie mam uwag, fajnie jest :)
Niezłe niezłe. fajna konwersja do B&W. Kadr mi pasuje. Prosto. Jestem na duże tak. :)
malasana
23-12-2008, 11:59
Czy ten budynek ma parter jaśniejszy od reszty,
Tak, dolna czesc jest zdobiona czyms w stylu freskow i tlo jest duzo jasniejsze niz reszta fasady. Podejrzewam, ze to efekt prac renowacyjnych tych zdobien.
domyslam sie ze ciany kadr wymusiło miejsce i zapewne cos przeszkadzało aby pokazac ten budynek w pełnej okazałosci --- dobrze zrobione zdjecie, widac przemyslany kadr, i dobra obrobkę :-D
Wszystko starannie wykonane choć mi osobiście brakuje nieco jakiegoś silniejszego akcentu.