Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Dziewczynka w Krakowie
Dalekowidz
22-12-2008, 05:46
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img370.imageshack.us/img370/2258/dziewczynka2jk9.jpg)
No wygląda, że to komórka ale ujęcie ciekawe ;-)
Pozdr.
to jest forum fotograficzne , sytuacja nie działa się na wojnie czy w innej ekstremalnej sytuacji - technicznie marne żeby nie powiedzieć kiepskie - jestem na nie
Gdyby chociaż kompozycyjnie było interesująco to pewnie na technikalia można by przymknąć oko, ale niestety nie jest.
Dalekowidz
25-12-2008, 17:49
Zenith i film ORVO. Październik 1980. W komórkach wtedy zdjęcia się wywoływało.
Dziekuję za krytykę. Zgadzam się, ale nie mogłem się oprzeć, lubię klimat tego zdjęcia.
fajne :) wyglada jak odbiecie drugiego "ja" dziewczynki.
mariobor
25-12-2008, 18:17
Jak dla mnie to fotografia ta wygląda jak skan slajdu. Jedyne czego mi szkoda w tym zdjęciu to obciętych stópek dziewczynki. No ale to były inne czasu nie robiło się 10 zdjęć tego samego kadru jak dzisiaj ;) zamysł pracy jak najbardziej słuszny.
Dalekowidz
26-12-2008, 18:34
Jak dla mnie to fotografia ta wygląda jak skan slajdu. (...)
To jest skan ze slajdu.
Dziękuję
Jak widać nie trzeba zaraz d3 żeby ciekawe zdjęcie zrobić ;) Szkoda tylko, że nóżki obcięte.
tak z czystej ciekawości - czy to jest twoje najlepsze zdjecie na przestrzeni ostatnich 28 lat ?
Czy tez jakies inne sentymenty kierowały toba, gdy je umieszczałes ?
Dalekowidz
29-12-2008, 15:37
"Najlepsze zdjecie" - czy takie wogóle są? Lubię to zdjęcie dla jego atmosfery uchwyconego momentu. Byłem ciekawy które aspekty tego obrazka zostana tutaj skomentowane.
tak z czystej ciekawości - czy to jest twoje najlepsze zdjecie na przestrzeni ostatnich 28 lat ?
Czy tez jakies inne sentymenty kierowały toba, gdy je umieszczałes ?
tak z czystej ciekawości - czy gdy zdjęcie ci się nie podoba, lub go nie rozumiesz, lub nie potrafisz wyjść poza techiczno-perfekcyjne schematy i nie stac cię na konstruktywny komentarz - nie jesteś w stanie odpuścić sobie napisania byle czego??
do Autora - zdjęcie super, fajna sytuacja :)
No niektórych komentarzy muszę pozazdrościć, widać że jak się nie pstryka D3 to znaczy że pstryka się komórką :D
Mnie zdjęcie urzekło, nie jest to może arcydzieło ale są w tym emocje i zabawna sytuacja :)
Pozdrawiam
Uchwycony ciekawy moment, tylko straszna szkoda ucietych stop dziewczynki :( To zdjecie przywoluje mi na mysl starsze filmy polskiej produkcji tj. Kogel-Mogel :)
adam.dorozinski
03-01-2009, 02:12
Otwarte drzwi pomiędzy rzeczywistością i baśnią :-) Fajnie wypatrzone.
Mi się bardzo podoba, fajne :)
Zdjęcie nie musi być wcale świetne technicznie, by było DOBRE. Niech niektórzy to sobie uświadomią.. żal czytać niektóre komentarze...
autograf
03-01-2009, 02:17
Mi się bardzo podoba, fajne :)
Zdjęcie nie musi być wcale świetne technicznie, by było DOBRE. Niech niektórzy to sobie uświadomią.. żal czytać niektóre komentarze...
Ale też nie ma się co spuszczać - "bo zostało zrobione analogiem"..
Ale też nie ma się co spuszczać - "bo zostało zrobione analogiem"..
Oczywiście, że nie, ale akurat to zdjęcie moim zdaniem jest fajne, bo uchwycony bardzo fajny moment.
Ale uciachanych butow i tak szkoda... :)
jestem na TAk ;) ....wydaje mi sie ze wlasnie takie zdjecia oddaja to czym dla mnie jest fotografia - sztuká zatrzymania danej chwili
Podobnie jak niektórzy - temat ok, zdjęcie całkiem fajne. Technika trochę już niedzisiejsza, choć to aż tak nie przeszkadza, jeśli jest na czym oko zawiesić. W czarno-białej kontrastowej wersji, wygląda też całkiem dobrze i przynajmniej malkontenci od razu zauważą, że to chyba jakieś stare zdjęcie. Ale kolorek z ORWO też znajomy i całkiem przyjemny.