Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podglądanie podglądacza

Karioka
21-12-2008, 15:24
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img139.imageshack.us/img139/4678/36zu3.jpg)

Karioka
21-12-2008, 22:51
nikt nic nie powie :(

miałam problemy żeby obrobić w LR, bo zdjęcie robione w małym pomieszczeniu z czerwono-pomarańczowymi abażurami

chyba nie potrafię sobie radzić sobie w takich oświetleniowych warunkach

szelass
21-12-2008, 23:40

Karioka, odkąd koffee zaczęła wrzucać hurtowo swoje prace córki, uważam że patrzę inaczej na zdjęcia dzieci.
Pomysł miałaś fajny, niestety (jak napisałaś) przegrałaś z kolorystyką. Ale myślę, że to jest do poprawienia przy wyciąganiu RAW (zabawa krzywymi) lub najprościej zaproponuj to w ciekawej obróbce BW.
Bo niestety w tym wydaniu nie broni się.

PZDR.

szelass
21-12-2008, 23:41
acha i może spróbowałbym w kwadrat? :)

fushiro
22-12-2008, 00:00

miałam problemy żeby obrobić w LR, bo zdjęcie robione w małym pomieszczeniu z czerwono-pomarańczowymi abażurami

chyba nie potrafię sobie radzić sobie w takich oświetleniowych warunkach

Zdjęcie byłoby zupełnie inne, gdyby tylko nie wszechobecny zafarb. Jedna z dwóch metod to WB Pre - ustawiany na szarą kartę (lub choćby biały kawałek brystolu). Druga - Raw.

Karioka
22-12-2008, 00:20
Dzięki za wskazówki :)

osttel
22-12-2008, 00:52
Karioka, odkąd koffee zaczęła wrzucać hurtowo swoje prace córki, uważam że patrzę inaczej na zdjęcia dzieci.
Pomysł miałaś fajny, niestety (jak napisałaś) przegrałaś z kolorystyką. Ale myślę, że to jest do poprawienia przy wyciąganiu RAW (zabawa krzywymi) lub najprościej zaproponuj to w ciekawej obróbce BW.
Bo niestety w tym wydaniu nie broni się.

PZDR.

ONA zdetronizowała ten temat. Poza tym mi się podoba:)

koffee
22-12-2008, 11:40
Mam Was obgadywacze hihi ;P Mam nadzieję że nie mam aż tak destrukcyjnego wpływu na ten dział :/

Wszystko co do zdjęcia napisali juz koledzy wyżej a ja polecam właśnie raw - obojętnie czy zdjęcie chcesz zrobić w bw czy w kolorze możliwości masz więcej z mniejszą stratą jakości. Przy kolorze zmieniasz temperaturę barwową światła jak nie pomaga to bawisz się suwaczkami od kolorów.

Pozdrawiam :)

szelass
23-12-2008, 00:54
Mam Was obgadywacze hihi ;P Mam nadzieję że nie mam aż tak destrukcyjnego wpływu na ten dział :/

no i znalazła nas :)

a za destrukcyjny wpływ najbardziej za złe będą miały nasze dzieci :) :)

koffee
23-12-2008, 01:57
a za destrukcyjny wpływ najbardziej za złe będą miały nasze dzieci :) :)
No raczej nie bo będziecie ćwiczyć , ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć - codziennie jak ja :D