Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kwadrans przed zachodem (obrazek nr 2)
autograf
14-12-2008, 16:53
Taki oto obrazek chciałem Wam pokazać. Wciąż uczę się od lepszych. Będzie coś z tego czy do kosza?
Kwadrans przed zachodem (obrazek nr 2)
http://iv.pl/images/0abl1l2nhalt05g1ebj.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=0abl1l2nhalt05g1ebj.jpg)
Piotr_ek
14-12-2008, 16:54
Daję Ci 10 sekund na wklejenie mi tu wersji megapulpitowej :)
Autograf, to jest zdjęcie które dostaje ode mnie DUŻEGO PLUSA.
Nieprzesadzone z podłogą (która jednakowoż jest należycie odczuwalna), ściany trzymają pion fasady jak bóg przykazał, perspektywa znakomita, kadr niczego sobie, a nawet więcej bym powiedział, niebo fachowe, obróbka dobra. Słowem naprawdę dobrze.
Jeśli mi czegoś żal, to więcej widoczności na ścianie - chociaż na czarnym forum widać więcej, przyznaję.
Bardzoi, ale to bardzo dobra fotografia. No i kadr wreszcie normalny, a nie ciągle piony i piony.
Wyśmienicie. Nachwalić się nie mogę.
I to zdjęcie mi się ... PODOBA!
Auto - wrzuc na mejla wersje 1280-800 :)
Wypas - świetna kolorystyka.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++
I to jest to, o czym pisałem w komentarzu do poprzedniego zdjęcia "na kwadrans przed Zachodem" - jest i pomysł i klimat, który przykuwa uwagę (dobra kontynuacja zdjęcia z linku wstawionego przez Ciebie w poprzednim wątku).
O poprzednim lepiej szybko zapomnieć.
malasana
14-12-2008, 17:15
Swietne!
autograf
14-12-2008, 17:39
Rany julek - ale miłe rzeczy piszecie. Dziękuję :oops:
irek6311
14-12-2008, 17:47
Extra :D
Skoro ja ostatnio zaskoczyłem Ciebie to teraz muszę to powiedzieć: Dominiku - zaskoczyłeś mnie :) To jest najlepsze Twoje foto jakie do tej pory widziałem.
borregaard
14-12-2008, 18:10
Nie cudowałeś z kolorem i wyszło na zdrowie temu zdjeciu.
Podoba mi się.
Pzdr
Andrzej
Wypas - świetna kolorystyka.
nic więcej nie dodam :mrgreen:
domelmel
14-12-2008, 18:31
bardzo dobre zdjecie
puchbeary
14-12-2008, 18:37
Już Ci na GG napisałem ale dopiszę się do laurki od wszystkich. Bardzo dobre zdjęcie. Jest wszystko co mam być łącznie z klimatem wieczoru. Gratulki.
autograf
14-12-2008, 20:39
To jest najlepsze Twoje foto jakie do tej pory widziałem.
:shock::shock::shock:
No to mi teraz powiedziałeś.. ;)
Dominik, jak dla mnie rewela !
Chyba lepiej tak niż gdybym powiedział, że to Twoje najgorsze ;)
autograf
14-12-2008, 23:49
Elix - najważniejsze, że prawdę gadasz :)
No, no , no... gratluje swietnej fotki.
Normalnie jak znajde chwile to musze ruszyc i porobic fotki zwyklym (za takie je do tej pory uwazalem) miejscom.
Po tym co ostatnio pokazujesz widze ze wystarczy nieco inne spojrzenie, fajna obrobka i jest fajnie:)
Grzegorka
15-12-2008, 11:18
Świetne zdjęcie. Kolorystyka, kadr, gra światła... :)
Autograf, jestem pełny podziwu. Swietna fota.
Tym razem nie będę się czepiał bo nie ma do czego, bardzo ładne
To ja też ci to powiem ;)
Co tu duzo pisac - udalo Ci sie :razz: ;) ;)
mskowronski
16-12-2008, 00:17
za poprzednikami :) świetna fotografia, gratuluję :)
autograf
17-12-2008, 01:05
Chcecie większą wersje? :)
....w sumie może być.... :)
żartowałem!
naprawdę szacuneczek za tą pracę (myślę jedną z lepszych twoich, które widziałem)
Megazordon
17-12-2008, 02:35
Chyba lepiej tak niż gdybym powiedział, że to Twoje najgorsze ;)
Moim zdaniem to też byłby niezły komplement i nawet nie wiem czy nie lepszy, bo zdjęcie zaiste świetne.
zdecydowanie najlepsze z wszystkich 4 przedstawiajacych ten kosciol. w zasadzie jedyne, ktore do mnie przemawia.
ŚWIETNE!
Bardzo bardzo się podoba.
Przemyślany kadr, profi obróbka i ten klimat, który tak lubię w twoich zdjęciach.
Super!
Witam
Proszę mi napisać co jest świetnego , rewelacyjnego itp. w tej fotce
Przepraszam bardzo szanownych forumowiczów
Polsar74
20-12-2008, 14:44
zdecydowanie najlepsze z wszystkich 4 przedstawiajacych ten kosciol. w zasadzie jedyne, ktore do mnie przemawia.
podpisuję pod tą opinią i pozdrawiam autora fotki
autograf
21-12-2008, 01:35
podpisuję pod tą opinią i pozdrawiam autora fotki
Pozdrowienia przyjęte. Także pozdrawiam ;)
P.S. Całe Kielce również! :twisted:
w Twoim stylu:) Podoba mi się. Mogę prosić o autograf:mrgreen:
autograf
21-12-2008, 23:38
Mogę prosić o autograf :mrgreen:
Oczywiście :) Ale to nie takie proste - zajrzyj tutaj (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=79028) :)
Ode mnie masz ***** jestem tu już kilkanaście razy :)
autograf
21-12-2008, 23:42
Hehe, dzięki Radek :)
Na to czekalim... :)
Swietnie wywazone i bardzo klimatyczne.
KRUChY_lodz
22-12-2008, 00:40
ta latarnia oswietlona sloncem, miodzio
autograf
22-12-2008, 17:54
Na to czekalim... :)
Taa. Już tydzień ten wątek wisi ;)
Bo czekalim intensywnie! :)
Ja zresztą chwaliłem już dawniej...
autograf
23-12-2008, 22:05
Daję Ci 10 sekund na wklejenie mi tu wersji megapulpitowej :)
Wersja duża, 1210x807px Klik (http://iv.pl/images/uxok1gd131rjwtij659a.jpg)
Ja zresztą chwaliłem już dawniej...
Wiem, wiem. Pamiętam ;)
Marta Baranowska
31-12-2008, 20:42
jest bardzo mmm:)))) mmmniam!:]
a ja chyba będe pierwszy ale dla mnie ten obrazek nr 2 nic nie pokazuje. po lewej kościól jak wiele innych a po pawej drzewa jak praktycznie każde o tej porze roku.
Nie wiem Wam się podoba a mnie nie..:)
Pozdrawiam gorąco i zyczę samych udanych kadrów w NR 2009 :)
Absolutna rewelacja. Świetna obróbka, kompozycja, a przede wszystkim świetne światła. To światła nadają temu zdjęciu atmosferę. Nie wiem jak to możliwe że pomimo świetnych opinii masz 3 gwiazdki, więc żeby nadrobić to dałem *****.
borregaard
09-01-2009, 09:22
Absolutna rewelacja. Świetna obróbka, kompozycja, a przede wszystkim świetne światła. To światła nadają temu zdjęciu atmosferę. Nie wiem jak to możliwe że pomimo świetnych opinii masz 3 gwiazdki, więc żeby nadrobić to dałem *****.
Mamy tutaj tajnego recenzenta,który prowadzi własną politykę reglamentacji gwiazdek na jemu tylko wiadomych zsadach....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
Mamy tutaj tajnego recenzenta,który prowadzi własną politykę reglamentacji gwiazdek na jemu tylko wiadomych zsadach....:mrgreen:
No nie taki tajny.... :)
autograf
09-01-2009, 19:34
Pzdr
Andrzej
Masz jakieś przecieki? Prowadzisz śledztwo? :D
Pablo 77
09-01-2009, 23:25
Ciekawie.Mnie przekonuje.
Pozdrawiam
Obróbka rewelka.Ale kadry kościelne to nie dla mnie :)
Uznanie dla doboru właściwych warunków ekspozycji przy dość trudnych warunkach /kontrujące światło/.Również uznanie dla konstruktorów D300 za rewelacyjną rozpiętość tonalną matrycy.Pochwała za udostępnienie metadanych/powinno to być regułą/.Przykład charakterystycznego obrazowania Sigmy 10-20.Fotografia udowadnia też że autor zna zasady stosowania odległości hiperfokalnej.Co do wartości estetycznych pracy-punkt zbiegu perspektywy w niewłaściwym miejscu."Ciąży" lewa strona fotografii zaburzając równowagę kompozycji.
borregaard
10-01-2009, 11:22
Masz jakieś przecieki? Prowadzisz śledztwo? :D
Nawet zostawił autograf,ale z tego bohomaza niewiele da się wywnioskować.....:mrgreen: