Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zima zima zima pada pada śnieg:)
Oto pozycja zimowa nr.2 :) Komentarze mile widziane ( wiadomo że kadrowego szału nie ma, pytam o obróbkę)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img178.imageshack.us/img178/618/gory2fn5.jpg)
autograf
13-12-2008, 18:06
Nie idzie tego wyprostować? ;)
autograf
13-12-2008, 18:09
E tam. Wrzuć mi tą obrobioną fotkę na maila.
:) Specjalnie nic nie poprawiałem, aparat był na statywie z poziomicą która wskazywała idealny poziom, niestety stroma góra i dlatego wydaje się że leci:)
No podoba mi sie... tak, calkiem fajne zdjecie :)
Co do prostowania... no fakt ze leci na leb na szyje, ale jak autor nie chce prostowac to jego wola/wizja.
P.S.
Po namysle rozjasnil bym troche prawa czesc i dol. Do tego odjal niebieskiego :)
borregaard
13-12-2008, 20:34
Po co to prostować...?
Pzdr
Andrzej
..jest OK..
Po co to prostować...?
Pzdr
Andrzej
..jest OK..
Dokładnie! Ja wręcz myślałem, że celowo podniosłeś obiektyw by uzyskać taki efekt pochylenia do środka - trochę fiszajowy. Jest dobrze.
Właśnie, po co?
Fajna fotka, ładnie naświetlona.
malasana
13-12-2008, 21:05
Fajne zimowe zdjecie, dobrze jest!
Ksiazkiewicz
14-12-2008, 01:51
mi też się podoba, plus za kolorystykę
Dobrze jest jak jest:) Tyle że wchodząc tutaj spodziewałem się padającego śniegu:)
Pozdrawiam:)
Dobrze jest jak jest:) Tyle że wchodząc tutaj spodziewałem się padającego śniegu:)
Pozdrawiam:)
Za późno przyszedłeś, wczoraj padało , dzisiaj już nie:)
Piotr_ek
14-12-2008, 14:49
Ładnie, cukierkowato i plastycznie...
Wyczyściłbym te krzaczory w PG rogu :)
Czy to jest jakiś HDR ?
To nie jest hdr, wg Ciebie jest za cukierkowo?:)
dobrze jest;-)nie prostować
Piotr_ek
14-12-2008, 15:12
To nie jest hdr, wg Ciebie jest za cukierkowo?
Ja odbieram kadr oczami autora. Ciągle powtarzam, że głupotą jest znacząco ingerować w obróbkę czy sposób kadrowania. Można radzić, szukać i się dopatrywać ale nie można komuś powiedzieć weź zabierz tą cukierkowatość...
Chciałeś cukierkowato i masz cukierkowato i to że ktoś napisał, że jest cukierkowato to nie znaczy, że cukierkowato to znaczy, że jest cukierkowato :) phy chciałem napisać, że cukierkowato to nie znaczy, że jest źle. Podobne też zdanie mam na temat krzywizn.
Krzywo i za mało cukierkowo.
:)
Krzywo i za mało cukierkowo.
:)
Ale ciągle przyjemnie moim zdaniem.
Żartowałem przecież, bo się ni z tego ni z owego rozpętała dyskusja o cukierkowatości. Tak naprawdę nie podoba ni się to zdjęcie, bo jest nijakie i nic nie przedstawia... Ani to droga w siną dal, ani drzewko, ani ładny landszaft, ani intrygujące coś... No ale Autor zdaje się to rozumieć, bo sam zaznaczył we wstępie, że kadrowo to nic, ale pyta o obróbkę.
Tutaj zaś nie zauważam jakiejś specjalnej obróbki, więc i komentować nie bardzo mam co...