Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] z krzakiem czy bez? - wasze opinie
Aberrator
13-12-2008, 00:47
Taki oto minimalistyczny jesienny klimat plażowy.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img71.imageshack.us/img71/3671/plaakrzakrampt7.jpg)
mOOnlight78
13-12-2008, 01:17
Moje skromne zdanie jest takie:
- przedstawiona fotka mi się podoba i w obecnym kadrze bez tego krzaka było tak niejako pusto na pierwszym planie...
- jakby krzaka nie było kadrowałbym tradycjnym poziomem wyrzucając z kadru nadmiar piasku/plaży i nieco nieba....
Ale sam się jeszcze uczę, więc mogę się mylić i nie mieć racji, z czego doskonale zdaję sobie sprawę.
Pozdrawiam
Aberrator
13-12-2008, 01:27
Dziękuję za opinię. W sumie to teraz myślę że mógłbym zamiast krzaczora położyć tam fajną muszlę znalezioną nieopodal ładnie komponowałaby się z tematem , bo taki duży krzaczor na plaży to rzecz rzadka ale zdarza się :)
malasana
13-12-2008, 10:56
Krzak wprowadza dla mnie nieporzadek do tego kadru, bez niego byloby pewnie lepiej. Cypelek i niebo wyszly niezwykle malowniczo. Generalnie podoba sie.
Jakie szczęście, że to nie kolejna łąka po horyzont i drzewko obowiązkowo w 1/3 kadru. Już nie mogę na niektóre zdjęcia patrzeć czasami...
Mówię Wam Koledzy - bez tego chaszcza na pierwszym planie nie byłoby tego zdjęcia. Kompozycyjnie teraz jest świetnie. Inna rzecz, czy nie powalczyłbym z kolorami czy z niebem, ale ogólnie gratuluję Autorowi!
Bez krzaka i blizej brzegu podejsc.
Ksiazkiewicz
13-12-2008, 15:03
ja również jestem za krzaczkiem, bez byłoby "strasznie głucho"
robson38
13-12-2008, 23:54
oczywiście że z krzakiem
Jak bez krzaczka to i bez cypelka.
Pozdrawiam:)
autograf
14-12-2008, 04:07
Jakie szczęście, że to nie kolejna łąka po horyzont i drzewko obowiązkowo w 1/3 kadru. Już nie mogę na niektóre zdjęcia patrzeć czasami...
Mówię Wam Koledzy - bez tego chaszcza na pierwszym planie nie byłoby tego zdjęcia. Kompozycyjnie teraz jest świetnie. Inna rzecz, czy nie powalczyłbym z kolorami czy z niebem, ale ogólnie gratuluję Autorowi!
Ja tu jakiś sarkazm wyczułem ;)
Ale mogę się mylić, godzina późna...
P.S. Mnie się zdjęcie nie podoba. Nic nie sprawiło, że zapamiętam je na dłużej.
mnie się podoba,:-D ale ja takie puste przestrzenie bardzo lubię i kto wie czy bez krzaczke nie byłoby calkiem fajnie