PDA

Zobacz pełną wersję : Czy te klamoty wejdą do Lowepro Orion Trekker II ?

NiseriN
16-07-2006, 14:12
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem plecaka Lowepro Orion Trekker II. Mam jednak wątpliwości czy zmieszcze tam Nikona D50 z doczepioną Sigmą 70-300, kita 18-55, lampe SB-600 i w przyszłości planuję kupić jeszcze jeden obiektyw wielkości powiedzmy tej Sigmy. Czy uda się to wszystko 'wepchnąć' w tą dolną cześć plecaka?
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Michał

mike00
16-07-2006, 17:02
Na sztorc D50 z 300mm nie wejdzie, mozesz sprobowac inaczej ustawic przegrody i tak jakos upchnac ten zestaw. Podobnym plecakiem jest Tamrac Adventure 7 - jest akurat o tyle wiekszy, ze wyzej wymieniony zestaw sie miesci i pozostaje wystarczajaco duzo miejsca na inny sprzet. Byl watek z porownaniem tych dwoch plecakow. Szukaj...
pozdrawiam

trigger
16-07-2006, 18:29
mialem ten plecak, jest dosyc klopotliwy niby duży ale znaczna część przypada na komorę nie-foto. Ta na dole starczy ci na: body plus obiektyw np. 18-70 (wtedy moze być obiektywem do góry) i na 2, 3 obiektywy. 70-300 pasuje "na stojąco" ale już bez body. Przemyśl jeszcze zakup tego plecaka. Kup lepiej jakiś "tylko foto" plecak - tu polecam Mini trekkera: wejdzie ci sporo obiektywów, lampa, kupa dodatków. Wnętrze z przegródkami pozwoli ci na całkiem fajne i bezpieczne pakowanie sprzętu. Mi się mieści d70 z założonym 80-200 i jeszcze jest luz (wszedł by z dłuższym obiektywem).

aha pamiętaj że pusty plecak niewiele waży, a zawsze lepiej kupić coś większego i mieć popakowana luźno niż upchane

djbart
16-07-2006, 21:24
Kup duże Fomei, mam i polecaam, wygodne ładowne mieści mi sie sigma 20 nikon 50 nikon 85 sb-600 18-200Vr no i d70s, do tego bateria zapasowa, ładowarka, akumulatorki z ładowarką filtry cokin holdery kilka nnych filtrów, drugie Body i wogóle mnostwo sprzętu w tym osłony przeciwsłoneczne i kable.. oczywiscie wszystko sie tu mieści do przechowywania ew długiej podróży i jest dośc cięzkie.. ale jak ide w plener porobic foty to biore do niego 2 x zestaw body + obiektyw a pozostałe miejsce wkładam rzeczy typu picie jedzenie nawet kurtka :) TAK więc taki plecak będzie idealny do wsyzstkiego, ma też taki fajny pokrowiec i wogóle jest strasznie wygodny,

pozdro

NiseriN
23-07-2006, 10:59
Dzięki za odpowiedzi chyba zdecyduję na ten Fomei PRV-3.