Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] skrzynia...
Piotr_ek
11-12-2008, 22:52
Witam...
Exposure Time = 20"
F Number = F14
http://img518.imageshack.us/img518/5729/dsc4702xzg7.jpg
Dziękuję
:)
Fajny abstrakt - aż się prosi pokazać to jakiemuś krytykowi sztuki i posłuchać wywodu pod tytułem "co autor chciał przez to przekazać" - założę się, że niezłe teorie by powstały ;)
Kolory tej skrzynki jakoś specjalnie wyciągałeś czy po prostu długi czas zrobił swoje?
malasana
11-12-2008, 22:57
Jestem baaaardzo na tak. Swietne wykonanie, ciekawy kadr. Super rezultat.
Piotr_ek
11-12-2008, 23:00
Kolory tej skrzynki jakoś specjalnie wyciągałeś czy po prostu długi czas zrobił swoje?
Najpierw saturacja na nieco powyżej +15, a następnie warstwa b/w i krycie na bynajmniej 15% - jakoś tak to szło...
Jest okej ale przyczepię się do tego, że strasznie płasko wyszło to zdjęcie. Ta skrzynia wygląda na dwuwymiarową.
Sowulus12
12-12-2008, 10:30
Zdjęcie super - podziwiam staranność wykonania. Faktycznie jest dość płasko nie bardzo tylko wiem dlaczego.
grunt to uchwycić zwykłą puszkę w taki sposób aby robiła wrażenie...podoba się :)
Moja opinia jest odmienna od pozostałych, wg mnie zdjecie jest przeostrzone. Nie podoba mi się kadr, nic w tej skrzyni nadzwyczajnego nie widzę , z ostatnio pokazywanych to raczej najsłabsze. Ile ludzi tyle zdań.
Piotr_ek
13-12-2008, 12:57
Mi się to zdjęcie też średnio podoba i w portfolio go nie umieszczę. Kadr jest taki jaki jest - nie uważam, że jest zły... nie jest też dobry. Owszem dosyć mam już minimalistycznych drzewek i pomostów teraz zaczynam fotografować rzeczy mniej spotykane. A odnośnie tego zdjęcia to myślę, że leży w nim obróbka. Dziękuję Ci za szczerą opinię. Uwzględnię ją przy planowaniu następnego kadru.
I zapraszam ponownie...
borregaard
13-12-2008, 13:05
Owszem dosyć mam już minimalistycznych drzewek i pomostów
....:shock:.....:-D
Dzięki Ci Panie....stało się..
Pzdr
Andrzej
mi skojarzyło się z horrorm Mastertona - Wyklęty.......... fotka czysto wykonana, pomijam fakt, że niecodziennie widzi się taką skrzynię na pomoście
Piotr_ek
13-12-2008, 13:24
Andrzeju powstrzymaj swą radość na chwil kilka...
Pokazać drzewko czy pomost centralnie umieszczając je w kadrze nie jest ciężko - sztuką jest odnaleźenie 'złotego środka' na pokazanie kolejnego drzewka czy pomostu. I takowego powinien szukać każdy z nas planując następny kadr.
:)
Owszem dosyć mam już minimalistycznych drzewek i pomostów
Uj, widzę, że to - na szczęście - zaraźliwe. :)