Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szlakiem orlich gniazd
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img208.imageshack.us/img208/5261/orlegniazdolo0.jpg)
ciekawie :) mam gdzies album o tym samym tytule ;)
Ja mam "Skarby Jury Krakowsko - Częstochowskiej" Markowskiego - fajne foty - dużo z samolotu ;)
pawel.szczerba
11-12-2008, 22:59
Lubię to miejsce - to pierwszy plus.
Mało się znam na CB, ale to mi się podoba - to drugi plus.
Wieje grozą starego zamczyska - to trzeci plus.
Męczy mnie ta krzywa ściana - to jeden minus.
Czyli tak czy siak dwa na plusie. Fajne :-)
Piotr_ek
11-12-2008, 23:03
Piotrze czy nie uważasz, że powinno się dać nieco światła na "szczyt" ruin a właściwie na ich lewą stronę ?
Kadr bardzo mi się podoba...
borregaard
11-12-2008, 23:05
A co to CB ? ;)
Ucz się języków Calme...wstyd...:mrgreen:
Piotrze czy nie uważasz, że powinno się dać nieco światła na "szczyt" ruin a właściwie na ich lewą stronę ?
Kadr bardzo mi się podoba...
a mnie się wydaje ze jest ok .takie swiatełko sprowadza taki troche klimat mroczny :-D
Piotr_ek
11-12-2008, 23:08
a mnie się wydaje ze jest ok .takie swiatełko sprowadza taki troche klimat mroczny
być może ale masz rację :) myślę, że gdyby Piotr chciał to ów światło tam by było :)
Przyciemnienie jest od polowy fakt bo nie robilem hdr tu tym razem, co do rozjasniania mozna oczywiscie aby otrzymac dobre odwzorowanie tonalne - albo zostawic dla klimatu - jestem swiadom, ze beda dwie grupy osob roznie na to patrzace.
Piotr_ek
11-12-2008, 23:15
Ja lubię detal więc jestem w grupie, która opowiada się za większą ilością światła :)
A mnie się podoba tak jak jest, szczególnie w tej tonacji :)
Ja jestem za pozostawieniem tak jak jest. Dodanie światła mogłoby spowodować że budynek wyglądałby na doklejony albo zacząłby się świecić.
Megazordon
12-12-2008, 02:34
Jest bardzo dobrze. Można nawet zaryzykować stwierdzenie, że jest to typowe "calmowe" zdjęcie. Dobry klimat i kadr.
Cholernie podoba mi się sposób w jaki kadrowaleś. I nie chodzi mi o cięcie (jeżeli było) z góry, z boku itd, tylko o Twoje podejście z aparatem. Dla mnie super - bardzo dobrze i przede wszystkim mądrze pomyślany kadr.
BW może bym wolał bardziej kontrastowe, ale to takie już dyrdymałki :-D
Powiem Ci, że w końcu się "przełamałem" ;) i pokrzywiłem perspektywę czego zazwyczaj na szeroki nie robię. ;)
Jest bardzo dobrze. Można nawet zaryzykować stwierdzenie, że jest to typowe "calmowe" zdjęcie. Dobry klimat i kadr.
Ja bym stwierdził że jest to typowy kadr z tego miejsca. (sam mam taki)
Co prawda obróbka robi swoje, ale kadr nie powala.
Na pewno masz coś nietypowego z Ogrodzieńca, pokaż jeśli mam rację
Pozdrawiam.
Pershing
27-12-2008, 13:28
Jeśli chodzi o kadr to też mam taki bo z racji bliskości miejscówki Ogodzieniec mam obfotografowany z każdej możliwej strony. Jeśli chodzi o obóbkę to mnie osobiście jeszcze daleko do takiej.
ogólnie fajne, ale ja bym:
1. nieco wyprostował, bo widać wpływ szerokiego kąta
2. rozjaśnił górne mury, szczególnie po lewej stronie
OK jest. Mam identyczne ujęcie w swym zbiorze, ale ciaśniej :)
mariusz_777
27-12-2008, 16:05
Bardzo ciekawe wiele zdjęć widziałem tego miejsca ale to robi wrażenie dla mnie na plus zdecydowanie :)
Pozdrawiam
Fajny klimat. Mi się podoba ;)