kontrastowo
11-12-2008, 21:05
Wygląda on następująco: Po zresetowaniu ogólnych ustawień aparatu wbudowana lampa zaczeła dzialać zupełnie nielogicznie. Początkowo błyskała gdzieś raz na 15 zdjęć, teraz przestała już zupełnie. Dodatkowo przy trybie automatycznym lampa otwiera się, migawka i przesłona ustawiają się tak, jakby lampa normalnie działała(czyli zdjęcia są zupełnie niedoświetlone). Przy wyłączeniu lampy(dalej na automacie) ustawia sie na normalny dłuższy czas jak to przy słabym świetle.
Kwestia naprawy leży gdzieś w ustawieniach czy raczej lampa uległa awari?
Dodając jeszcze. Zewnętrzna lampa błyskowa działa prawidłowo, ale już w momencie kiedy podpinam wyzwalacz radiowy do korpusu i odbiornik do lampy - znowu nie działa(mowa o zewnętrznej)
Mam nadzieje że w miare jasno problem przedstawiłam. Prosze ja was o pomoc bardzo.
Kwestia naprawy leży gdzieś w ustawieniach czy raczej lampa uległa awari?
Dodając jeszcze. Zewnętrzna lampa błyskowa działa prawidłowo, ale już w momencie kiedy podpinam wyzwalacz radiowy do korpusu i odbiornik do lampy - znowu nie działa(mowa o zewnętrznej)
Mam nadzieje że w miare jasno problem przedstawiłam. Prosze ja was o pomoc bardzo.