Zobacz pełną wersję : 70-200 2.8 VR W USA ?
step.tom
15-07-2006, 19:05
Witajcie.
Dojrzałem do zakupu tego szkiełka i poszukuję małej podpowiedzi. Tak jak w naszym pięknym kraju miałbym możliwość zakupu w " dobrej cenie" ( najtaniej znalazłem za 6.000PLN ) to mam znajomą w USA która wraca za 3 tygodnie i może mógłbym skorzysatć z tańszej opcji. I tu moja prośba. Podajcie mi linki do " sprawdzonych " sprzedawców ( może jakieś sieci albo ... ) w okolicach Florydy. Preferowany odbiór osbisty za gotówkę oczywiście. :wink:
http://www.bhphotovideo.com/
Kupiłem tam w taki właśnie sposób jak planujesz 70-200 vr. Wszystko załatwiane drogą telefoniczną z Kanady. Przesyłka dotarła szybko i wszysko było w najlepszym porządku. Polecam. Teraz cena to 1.635,00 USD + koszta wysyłki, więc zmieścisz się w 5.400 zł.
I jeszcze dodam, że wg mnie nie warto oszczędzać na wersji 'imported'.
Władca Pixeli
15-07-2006, 22:17
Teraz oryginalna wersja jest tańsza od imported. Niestety trzeba czekać na rabat kilka tygodni.
step.tom
16-07-2006, 00:38
Teraz oryginalna wersja jest tańsza od imported. Niestety trzeba czekać na rabat kilka tygodni.
Czyli mam rozumieć że kupię w polsce w cenie 5 400 PLN ??? :shock:
Powiedz gdzie to poczekam ( o ile dobrze zrozumiałem ) ...
Władca Pixeli
16-07-2006, 01:53
Czyli mam rozumieć że kupię w polsce w cenie 5 400 PLN ??? :shock:
Powiedz gdzie to poczekam ( o ile dobrze zrozumiałem ) ...
W USA w B&H Photo. Wersje "imported" sa tańsze ale nie posiadają gwarancji firmowej.
Nikon USA często zwalcza to dając zniżki aby oficjalna wersja była tańsza od tej z nieoficjalnego importu.
http://tinyurl.com/f4zam
step.tom
16-07-2006, 12:26
Dzięki.
Rozumiem, że to zakupy li i wyłacznie via net. Nie wiem czy moja znajoma będzie na tyle długo w jednym miejscu aby tę transakcję przeprowadzić. Myślałem bardziej o jakiejś sieci sklepów czy konkretnym w jakimś mieście gdzie wejdzie i kupi. Ale widzę, że to tak nie działa? :( Pozostanie mi więc zakup w kraju. W kazdym razie jeszcze raz dzieki. :?
BH ma sprzedaż stacjonarną.
Władca Pixeli
17-07-2006, 15:09
BH ma sprzedaż stacjonarną.
Ale wtedy do ceny z internetu trzeba doliczyć około 8% podatku.
gmoszkow
17-07-2006, 17:16
No i BH nie ma sklepów na Florydzie ino w NY
Grzegorz
Al Bundy
17-07-2006, 17:21
Warto ryzykować zakup za granicą dla tych 600 zł? :shock: Na giełdzie babeczka ma to szkło już za 5900 !
step.tom
17-07-2006, 21:16
Warto ryzykować zakup za granicą dla tych 600 zł? :shock: Na giełdzie babeczka ma to szkło już za 5900 !
No właśnie :? Przeglądałem net i najtaniej razem z Allegro jest za 6 190. A o jakiej giełdzie mówisz? No i jak z gwarancją czy NP? Jakoś sceptyczne mam podejście do sprzedaży na bazarach czy giełdach.
Jak bym jeszcze jeszcze mógł kupić to szkło wraz z D 200 body i gripem u jednego w dobrej cenie to bym nie szukał " taniości" ale dobre ceny na wszystko tylko kupując u innych dostawców. Może polecicie jakiegoś dostarczyciela hurtowego " w cenie" Mój dotychczasowy wyemigrował za wielką wodę więc jestem zdany na .... no właśnie :cry:
1931Aneta
19-06-2007, 13:32
a jak najtaniej mozna kupic w usa ten obiektyw?
1931Aneta
19-06-2007, 13:43
juz znalazłam ...http://www.bhphotovideo.com/c/product/274780-GREY/Nikon_2139_70_200mm_f_2_8D_VR_G_AFS.html za 1550 $ * 2,86 = 4.333 zł co jest bardzo atrkcyjną ceną.
tylko się zastanawiam czy ta cena to ostateczna, za miesiąc jadę do usa na tydzień to może kupię.
bukowy dziad
19-06-2007, 13:55
jesli kupujesz wysylkowo z innego stanu to dochodz tylko koszty przesylki, jesli w NY to dolicz podatek stanowy (ok.8% o ile pamietam)
Kupiłem w kwietniu w http://www.tristatecamera.com za 1565$. I jak się okazało z pełną gwarancją.
Z przesyłką (USA) wychodziło taniej niż w B&H (no i ta gwarancja).
Na Florydzie to będzie Ritz Camera albo Harmon's. Przynajmniej takie nazwy wydobywam z pamięci. Niestety, ostrzegam, że ceny mogą dość znacznie odbiegać od tych z BH czy sklepów internetowych. Tym niemniej nadal taniej niż w Polsce.
co do BHPhotoVideo - jak najbardziej polecam, nawet nasza kartę z mBanku respektują bez słowa, a inne sklepy nie.
Co do szkła i jego ceny - jeżeli różnica jest przy takim szkle 600zł - kup na raty w PL, jak ci sie szkło spiep... to będzie cię to znacznie więcej kosztować niż te 600zł. Jeżeli cena jest w okolicach 4,5k to może i warto.
Jedna rzecz która się rzuca na oczy że w USA Nikon oryginalny nie Imported daje 5 lat gwarancji a w PL wiadomo....
Zastanawiałem się nad 105vr i różnica była przy stanie $ 2.8 w okolicach 900zl a to juz 1/3 szkła....
Sam jestem na etapie chyba sprzedaży 80-200 i dozbierania do tego cuda...
Pozdr
Paweł
A czy Nikon na wszystko poza cyfrówkami nie daje gwarancji ogólnoświatowej?
A czy Nikon na wszystko poza cyfrówkami nie daje gwarancji ogólnoświatowej?
i czy ta gwarancja międzynarodowa musi być wypełniona i w jaki sposób, by była ważna (najczęściej sprzedawany jest sprzęt z niewypełnioną gwarancją międzynarodową)?