PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki czytnik kart zakupić?

Articool
10-12-2008, 22:49
Witajcie

Stoję przed zakupem karty pamięci i czytnika do niej. Jako że kartę wybrałem Sandisk Extreme III (CF) i z tym akurat nie miałem większych problemów, tak z czytnikiem już posiadam takowy...

Znalazłem SanDisk Extreme 3w1, ale on nie jest dostępny nigdzie w sprzedaży, bynajmniej ja nie mogę znaleźć takowego sklepu i tu właśnie szkoda, ale dopatrzyłem się takiej alternatywy...
SanDisk ImageMate (http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=SANDISK+IM+CF%2FCFII) i moje pytanie czy ten jest również dobry? Może jakieś inne propozycje, z tym że cena w okolicach 100zł bo więcej nie posiadam niestety.

Dziękuję za pomoc

thorcik
11-12-2008, 00:39
hmm, ja w pudle uzywalem no-name made in china z allegro (za jakies 30 zeta) i sprawowal sie dobrze. takze chyba bez przesady.

drhardware
11-12-2008, 01:10
Poczytaj mój watek o czytnikach. Ja w końcu kupiłem Sandisk Extreme.

stig
11-12-2008, 01:18
Istnieje dosc rozbudowany watek nt. czytnikow. Wystarczy poszukac.
Osobiscie uzywam Imagemate (w wersji tylko dla CF), oraz Extreme (FireWire). Ten drugi "zbiera sie" oczywiscie szybciej niz Imagemate. Jednak kiedy zrzucam zdjecia z dwoch body (do szybszego wkladam karte z wieksza iloscia zdjec), to nie ma to wiekszego znaczenia. W kazdym badz razie polecam kazdego z nich. IM jak na te cene -- radzi sobie bardzo dobrze. Od czasu kiedy w ogole zainwestowalem w sensowne czytniki -- proces zrzucania zdjec nie jest juz uwzgledniany w moim workflow. ;) 2x 8 GB jest oprozniane w momencie, kiedy robie sobie kawe, po powrocie z sesji.

Articool
11-12-2008, 10:02
Dzięki stig
Pozdrawiam
Wątek można zamknąć