Zobacz pełną wersję : Karty WIFI
Witam potrzebuje jakiej niedrogiej karty wifi pod pci aby działała jako ad-hoc i infrastruktura co polecacie
velaskez
07-12-2008, 22:56
Linksys i Belkin mają fajne, a jak coś taniego, to każda karta do 50zł ma i infrastrukturę i ad-hoc. Sam używałem jakiegoś czegoś za 50zł, działa dalej i ma się dobrze. W MM są do kupienia, w komputroniku itd.
Na dzień dzisiejszy prawie każda ma te parametry. Z tańszych i dobrych może Sparklan WL 660GS 26,19zł Netto. Całą gamę takich kart znajdziesz na Cyberbajzlu (czyt. Cyberbajt). Często tam dużo kupuje i nie ma żadnych problemów.
no to wybór padł na sklep cyberbaj i kartę Sparklan WL 660GS
Śmieszne jest to ze droższe modele nie dają (nigdzie w opisach nie podają ) obsługi ad-hoc i infrastruktury
To fakt, we wszystkich częściach Wireless to zawsze te tańsze mają ciut lepsze opisy parametrów. Do tych droższych, jeżeli się nie wie to trzeba dzwonić i pytać.
co prawda kusił mnie dzisiaj Pentagram Hornet 802.11 Super G wifi PCI P 6121-L3 ale nigdzie nie znalazłem czy obsługuje on ad-hoc i infrastrukture starsze modele to miały w opisach ale w żadnym sklepie jaki odwiedziłem dzisiaj nie byli mi w stanie określić czy obsługuje czy nie
Polecam karty TP-Link oparte o chipset Atherosa. Bardzo fajny klient do konfiguracji niezabierający zbyt dużo zasobów, i bardzo dobre osiągi.