Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ku zachodowi
Witam,
Proszę o opinię. Nie wiem czy nie za niebiesko i czy dół nie jest za ciemny... ;-)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/12/oif1ae-3.jpg
źródło (http://i38.tinypic.com/oif1ae.jpg)
dół za ciemny i drażnią te światła w tle, popraw i wstaw ponownie, bo fota ok
malasana
07-12-2008, 15:49
dół za ciemny, popraw i wstaw ponownie, bo dobra fota
Jezeli sie da cos jeszcze poprawic w temacie jasnosci dolu kadru.
Co do dolu, to może być ciężko cokolwiek poprawić (przynajmniej jak na moje umiejętności).
Leci na prawo trochę ciemnio ale ma klimat
Moim zdaniem światłocień dobrze gra na łódce. Podoba mi się tak jak jest.
Sowulus12
07-12-2008, 16:33
Co do dolu, to może być ciężko cokolwiek poprawić (przynajmniej jak na moje umiejętności).
Wiele się chyba nie powalczy - trochę próbowałem, ale na dole brak szczegółów i jak wyciągam to bardzo spada jakość, ale może ktoś da radę.
Też mi się wydaje, że wiele się z tego dołu nie wyciągnie - przynajmniej nie z JPG - bo brak tam jakichkolwiek szczegółów w czerniach. Może jeśli masz NEFa...
Z drugiej jednak strony zastanawiam się czy jest to potrzebne - może trochę detali łódki by się przydało, ale generalnie tak też nie jest źle, jedynie bym to wyprostował bo minimalnie leci w prawo.
Mi się podoba tak jak jest, jedynie bym wyprostował.
Pozdrawiam:)
Niestety, mam tylko JPEG'a.
Dziękuje za opinie, jestem mile zaskoczony. Próbowałem prostować, ale jak użyje linii pomocniczej w PS, wyprostuje, to wydaje się, że leci w lewo. Może to wina przemęczonych oczu ;-).
Pozdrawiam
Marcin T
07-12-2008, 18:54
echhh te światła na drugim brzegu :(
mz. w aptekarza nie musisz sie bawić i prostować - jest w granicach błędu , fotka niezła ale widzisz ile daje NEF porawiłbyś w nim sporo spraw, (warto opanować teb temat) z JPG-a niestety na tym etapie juz się nie da - a fotka niestety jest ciemna, za ciemna :-D
Mnie się bardzo podoba. :)