Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czarny Wóz
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
wóz jak wóz - ale jakie super drzewko! Mam nadzieje ze wykorzytałes...
borregaard
05-12-2008, 23:38
Fakt,drzewko super,a wozu cała fura....:-D
Pzdr
Andrzej
Dobra fota , najbardziej podoba mi się drzewo w tle, i w sumie gdyby nie było wozu byłby niezły minimal, ale i tak jest git
Ja uważam że całość jest OK.
Grzegorz WO
06-12-2008, 00:13
Bardzo dobre zdjęcie, klimat, kadr, tony .... fajne :)
Ładna kompozycja. Podoba się.
O cholera, pierwsze wrażenie to drzewo w tle, miodzio, masz samo drzewko?
downunder
06-12-2008, 01:37
IMO jest bardzo ciekawie. :D
wóz jak wóz - ale jakie super drzewko! Mam nadzieje ze wykorzytałes...
No właśnie, drzewko świetne tylko ten wóz przeszkadza :)
"Wóz z kadru, drzewku lżej!"
wojtek6308
06-12-2008, 09:48
Drzewko i klimat tej foty bardzo mi odpowiada
mnie sie podoba to zdjecie ma klimat - a drzewo jak to wszyscy zauważyli swietne do dalszego focenia :-D
pawel.szczerba
06-12-2008, 10:52
Drzewko faktycznie śliczne.
Ale i z tym wozem fajnie. Rewelacyjny potencjał w tym jest.
Jeśli chodzi o moje subiektywne przemyślenia, to są następujące:
1) Nie dałoby się tego wozu doświetlić albo wyciągnąć jakoś, żeby tworzył pierwszy plan? Bo tak jak jest teraz, to mimo swojej ciężkości nie stanowi dobrej kontry dla tego rewelacyjnego drzewka.
2) Zostawiłbym więcej miejsca z boków. To zdjęcie ma dla mnie obietnicę dużej przestrzeni - czuję, że tam po bokach nic nie ma, bo przecież to jest gdzieś w dużym, pustym polu.
..... Nie dałoby się tego wozu doświetlić albo wyciągnąć jakoś, żeby tworzył pierwszy plan? Bo tak jak jest teraz, to mimo swojej ciężkości nie stanowi dobrej kontry dla tego rewelacyjnego drzewka....
mz. tak jest dobrze. wóz jest sylwetkowy to prawda ale to w/g autora głowny bohater tego zdjecia ,natomiast drzewko buduje fajnie drugi plan
mz. tak jest dobrze. wóz jest sylwetkowy to prawda ale to w/g autora głowny bohater tego zdjecia ,natomiast drzewko buduje fajnie drugi plan
Dziękuję Ci, wyręczyłeś mnie z odpowiedzią :-D. Masz rację.
Jak tylko zobaczył ten wóz wiedziałem, że będzie jako sylweta. Mam jeszcze inne kadry (naświetlenie) ale ten najbardziej mi odpowiada.
Wbrew pozorom nie miałem dużego POLA do popisu. A i gospodarz dyszał mi w kark :-D
Drzewko może i fajne ale mz to właśnie ten wóz czyni to zdjęcie ciekawszym, gdyby był minimal z samym drzewkiem to pewnie też było by dobre zdjęcie ale jednak nie tak oryginalne i dobre jak to. Kompozycyjnie dla mnie ekstraklasa :)
pawel.szczerba
06-12-2008, 13:51
Drzewko może i fajne ale mz to właśnie ten wóz czyni to zdjęcie ciekawszym, gdyby był minimal z samym drzewkiem to pewnie też było by dobre zdjęcie ale jednak nie tak oryginalne i dobre jak to. (...)
No właśnie. O to mi chodziło. Ale mój wzrok ucieka od braku szczegółów wozu (moje oko nie potrafi się o niego zaczepić) do drzewka, które ma skomplikowany i taki nurtujący kształt. Oczywiście to jest tylko mój subiektywny odbiór, ale pomyślałem sobie, że się podzielę. Albo może pusta przestrzeń między drzewkiem a wozem była większa?
Sorry, że tak drążę, ale podoba mi się to zdjęcie, ma fajny klimat, nie potrafię przejść obok niego obojętnie.
BTW - mój syn właśnie powiedział, że ten wóz wygląda jak statek droidów z Gwiezdnych Wojen. Ale jemu się wszystko z tym kojarzy ;-)
malasana
06-12-2008, 14:40
Ja sie przylacze do zwolennikow wyrzucenia wozu - drzewko jest piekne. Mam nadzieje ze masz jego zdjecia solo rowniez. Z drugiej strony zdjec z dzrewkami jest tu wiele, przez co sylwetkowa furmanka prezentuje sie oryginalnie i ciekawie. Dobre foto w kazdym razie.
Ja sie przylacze do zwolennikow wyrzucenia wozu - drzewko jest piekne. Mam nadzieje ze masz jego zdjecia solo rowniez. Z drugiej strony zdjec z dzrewkami jest tu wiele, przez co sylwetkowa furmanka prezentuje sie oryginalnie i ciekawie. Dobre foto w kazdym razie.
Gdyby wozu nie było nie robiłbym tego zdjęcia :-D.
borregaard
06-12-2008, 19:49
Bądż mężny, nie oddawaj ani guzika.....:mrgreen:
Bądż mężny, nie oddawaj ani guzika.....:mrgreen:
Chyba koła :-D.
Nie oddam, bo bez wozu ten kadr nie miałby sensu
Ale jakby Ci ten wóz chcieli siłą z kadru wyrwać to krzycz - przybiegnę z pomocą ;)
ekstra zdjęcie i ekstra fura. Jaki rocznik i ile ma przejechane? :-)
Ale jakby Ci ten wóz chcieli siłą z kadru wyrwać to krzycz - przybiegnę z pomocą ;)
W poniedziałek idzie na papier, a stamtąd nikt mi nie zabierze.
Dziekuję wszystkim za opinie
Popieram przedmówców, ta fotka bez wozu, to tak jakby jej nie było. Cały urok w wozie, a raczej mocny punkt.
Fajne fajne... byłoby bez wozu :mrgreen:
Popieram przedmówców, ta fotka bez wozu, to tak jakby jej nie było. Cały urok w wozie, a raczej mocny punkt.
Mocny punkt to grunt. Dziękuje za ocenę
Fajne fajne... byłoby bez wozu :mrgreen:
No następny :-D. Poszło na papier - nie da rady :-D. I muszę przyznać, że co papier to papier. Miód
Drzewo oddzielnie i calosc w szerszym ujeciu (z deko dalszej perspektywy). To chcialbym tu widziec.
Drzewo oddzielnie i calosc w szerszym ujeciu (z deko dalszej perspektywy). To chcialbym tu widziec.
Czyli nie przymierzając nowe zdjęcie :-D.
Nic z tego. Każdy ma swoją wizję. Ty poznałeś moją a Twoją - jesteśmy kwita :-D
Nie PO, tylko ZAMIAST. Inaczej muwiac, do niczego nie zmuszam ;)
tzw. mistrz/yni drugiego planu :)
Coś w nim jest, że do niego wracam... :-D
T_P_
Coś w nim jest, że do niego wracam... :-D
T_P_
Ja mam lepiej, bo mam na ścianie :-D. Dzięki
No właśnie, drzewko świetne tylko ten wóz przeszkadza :)
"Wóz z kadru, drzewku lżej!"
Ale wóz nie baba i kadr nie wóz :)