PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Houses of Parliament / Big Ben.

zbyczo
05-12-2008, 10:13
Witam.
Pierwszy raz w tym dziale coś pokazuję - fotki z wycieczki do Londynu.
Może komuś przypadnie do gustu:)..

1. Houses of Parliament / Big Ben.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img354.imageshack.us/my.php?image=westminster.jpg)

ps. zostało jeszcze duuużo zdjęć do obrobienia, w chwili wolnej może coś dodam od serca:)..

lechupe
05-12-2008, 10:25
Ano fotka z wycieczki. Do pokazywania tym nielicznym, którzy jeszcze nie byli w tym pieknym, polskim mieście.
Na fotograficznym forum - niekoniecznie.

borregaard
05-12-2008, 10:55
Lechupe,czemu nie można już pokazywać fotek z wycieczki...? :shock: :mrgreen:
Dzień dobry
Andrzej

zbyczo
05-12-2008, 11:58
A już myśłałem że nie ma dobrych ludzi na forum:)...
Zdjęcie może nie rewelacyjne, patrząc teraz na nie powinienem chyba występlować tą lampę przy krawędzi zdjęcia.
Zapewnie nocne zdjecie było by wiele ciekawsze, ale ten miejski pośpiech nie pozwolił na dłuższy pobyt:)..

lechupe
05-12-2008, 12:31
Lechupe,czemu nie można już pokazywać fotek z wycieczki...? :shock: :mrgreen:
Dzień dobry
Andrzej

Fotografie z wycieczki jak najbardziej można i nalezy pokazywać. Dowcip jedynie w tym, zeby nie wyglądały jak wycieczkowe...

zbyczo
05-12-2008, 12:46
Fotografie z wycieczki jak najbardziej można i nalezy pokazywać. Dowcip jedynie w tym, zeby nie wyglądały jak wycieczkowe...

Hmm, zawsze myślałem że zdjecie wycieczkowe to takie w którym obok fotografowanego, ledwo co widocznego tematu zdjęcia, jest pełno rozbieganych "turystów" z aparacikami w dłoniach i krzyczących w niezrozumialym języku.:)..

lechupe
05-12-2008, 12:54
Hmm, zawsze myślałem że zdjecie wycieczkowe to takie w którym obok fotografowanego, ledwo co widocznego tematu zdjęcia, jest pełno rozbieganych "turystów" z aparacikami w dłoniach i krzyczących w niezrozumialym języku.:)..

No to juz dosc skrajny przykład. :-)
Ale zdjecie wycieczkowe w moim rozumieniu, to zdjecie zrobione bez wysiłku, bez pomysłu, bez zastanowienia, bez zastosowania jakichś srodków artystycznych.
Zdjecie, które na dobra sprawe moze zrobic moja teściowa dowolnym aparatem telefonicznym.

Te powyzej jest oczywiscie nieco bardziej ambitne (np ma ramkę), ale sporo mu brakuje nawet do kategorii pocztówka, a co dopiero architektura.

zbyczo
05-12-2008, 13:13
Ok. spoko, wiem że fotka nie powala, ale nie znalazłem kategorii "śmieci" aby ją tam umieścić:)..
Ale trudno jest zrobić jakieś odkrywcze ujęcie obiektowi które teściowe robią telefonem w przerwie międzi zakupami a praniem:)..

ArtX
05-12-2008, 13:17
Ok. spoko, wiem że fotka nie powala, ale nie znalazłem kategorii "śmieci" aby ją tam umieścić:)..
jest gdzies na pulpicie, nie trzeba robic tego naokolo przez Forum ;)

lechupe
05-12-2008, 16:21
...
Ale trudno jest zrobić jakieś odkrywcze ujęcie obiektowi które teściowe robią telefonem w przerwie międzi zakupami a praniem:)..

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img67.imageshack.us/img67/8720/westminsterll3.jpg)

-bob-
05-12-2008, 16:31
ogólnie fotka wcale nie jest zła moim zdaniem ..........osobiście troszkę przeszkadz poręcz

comes
05-12-2008, 16:35
Podstawowy błąd polega na tym, że niepotrzebnie podałeś informację - fotki z wycieczki do Londynu. Bo zdjęcie samo w sobie jest OK, ale podane info spowodowało niejako automatyczne zakwalifikowanie go do kategorii "Be". A przecież podobnych zdjęć na forum jest mnóstwo, trzeba tylko umiejętnie zastosować PR, zapytać o to co można poprawić, jednym słowem... zapytać fachowców o radę; w większości przypadków odniesie to dobry skutek.
Więc głowa do góry i do przodu.
Pozdrawiam
Maciek Sz.

zbyczo
05-12-2008, 16:55
Podstawowy błąd polega na tym, że niepotrzebnie podałeś informację - fotki z wycieczki do Londynu. Bo zdjęcie samo w sobie jest OK, ale podane info spowodowało niejako automatyczne zakwalifikowanie go do kategorii "Be". A przecież podobnych zdjęć na forum jest mnóstwo, trzeba tylko umiejętnie zastosować PR, zapytać o to co można poprawić, jednym słowem... zapytać fachowców o radę; w większości przypadków odniesie to dobry skutek.
Więc głowa do góry i do przodu.
Pozdrawiam
Maciek Sz.

Ok. Dzisiaj na Mikołaja dostałem książkę pt. "7 Nawyków skutecznego działania", zapewne po tej lekturze moje zdolności marketingu będą na wyższym poziomie:)..

lechupe - ten krop mi nie podchodzi, chciałem pokazać ogrom tego budynku, a nie jego poszczególne elementy.

-bob- - celowo zrobione z tą poręczą, mam też i kadry bez niej ale jakoś tak nie widać perspektywy...

Dzięki wszystkim za opinie - co cię nie zabije to cię wzmocni:)..