PDA

Zobacz pełną wersję : Volito + Monitor z pivotem?

ku6i
05-12-2008, 02:41
Czy próbował ktoś może tandemu tablet + monitor z pivotem? Da się to ustrojstwo zmusić do pracy, jak Pan Bóg przykazał? Tzn. obracam monitor o 90 stopni w prawo, obracam tablet o 90 w prawo i działa to jak trzeba? Bo jak na razie, to obraz mam jak trzeba, ale rysowane koła są jajowe :/ Chodzi mi o coś w stylu obracania tabletu jak monitora... Google i forum Wacoma nic na ten temat nie wiedzą :/
Sprzęt: Wacom Volito 1, Nec Multisync 1880SX, XP Pro SP3

Tom01
05-12-2008, 13:15
Jajowate kółka są wynikiem złej proporcji boków w ustawionej rozdzielczości na monitorze i/lub złej konfiguracji tabletu. Jeśli tabletu nie można ustawić do pracy w pionie, to trzeba wydzielić część jego obszaru taką, która będzie miała proporcje jak obrócony monitor.

ku6i
06-12-2008, 14:58
Co do jajowatości, to domyśliłem się już wcześniej, miałem na myśli to, czy ktoś nie dysponuje jakimś dodatkowym oprogramowaniem które umożliwia "obrót" tabletu. Jednak zmiana obszaru roboczego jest dość wkurzająca, bo muszę go znacząco zmniejszyć z i już małego A6...
Swoją drogą, to ciekawe, że Wacom zmienił swoją politykę i w nowych sterownikach można zmieniać obszar roboczy w Volito. W starych (tych które dostałem ze sprzętem jakieś 3-4 lata temu) nie było takiej możliwości i Wacom wymagał kupna Graphire (oczywiście sporo droższego) aby mieć taką możliwość...