PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Błękitek w czerniach

bombel
02-12-2008, 23:08
Witajcie -

Na początek wyjaśnienie: budynek na zdjęciu nazywany jest w Krakowie Błękitkiem, stąd tytuł wątku - Błękitek, tyle że w czerniach (i bielach). :) Na początek dwa Błękitki solo, a potem jeden z dodatkiem elementu rustykalnego (ciekawym, czy też to tak odbieracie swoją drogą).

A w ogóle jak odbieracie te obrazki?

1
http://i33.tinypic.com/2l9hy8j.jpg

2

http://i38.tinypic.com/34sfktk.jpg

3
http://i35.tinypic.com/35lw4ew.jpg

jendryn
02-12-2008, 23:12
Podoba mi się to jak wykadrowałes foty, sam motyw też prezentuje się ciekawie. Nie podoba mi się winieta na jedynce i trójce oraz wystające drzewa. pozdro

autograf
02-12-2008, 23:13
Zastanawiam się po co zostawiłeś tą gałąź.

Na każdym obrazku jest. Domniemywam, że czemuś służy.

ed-

Widzę, że jendryn też o gałązce wspomniał. Nie było jego postu, kiedy pisałem swój.
Nie mniej, zastanawia mnie to.

malasana
02-12-2008, 23:14
Hehe w Lodzi tez mamy Blekitka, w ktorym spedzilem kiedys sporo czasu:) Wiec sie na dzien dobry rozczarowalem:D Zartuje oczywiscie.

Wracajac do zdjec, obrobka mi sie baardzo podoba, kompozycja rowniez (bardzo w moim guscie:)). A calosciowo? Coz, na kolana mnie nie powaliles tym razem. Ale ja jestem ciagle poczatkujacy:)

autograf
02-12-2008, 23:18
Malasana poszukaj dworca. Zrobiony podobnie, sterylnie.

Cholerne badyle mnie tylko zastanawiają :)

malasana
02-12-2008, 23:19
Malasana poszukaj dworca. Zrobiony podobnie, sterylnie.

Nie omieszkam poszukac dworca:) A wlasnie ta sterylnosc mi sie bardzo podoba.

Radek_1
03-12-2008, 00:04
Kadry dla mnie wyśmienite.
Zastanawiam się tylko, czy nie byłoby lepiej, gdyby niebo trochę różnilo się odcieniem od pozostałych czerni...
Pozdrawiam

jarek76
03-12-2008, 09:16
Niezłe, MZ najlepsza jest 2

borregaard
03-12-2008, 16:03
Jak zwykle,porządnie zrobione..:-D
Fajne są te "kolory czerni"...no na moim wyświetlaczu...
Pzdr
Andrzej

pawel
03-12-2008, 16:54
A w ogóle jak odbieracie te obrazki?
Szkoda, że w Krakowie też zaczynają ładować takie lśniące klocki. Architekci wytrwale gonią makabryczne wizje SF z początku ubiegłego wieku. Także temat mi się nie podoba, a pokazany jeszcze w sposób uwypuklający to co (dla mnie!) brzydkie i pseudo nowoczesne. Same obrazki odbieram jako 3 anonimowe kadry przedstawiające scenerię bez duszy i indywidualności, z czego 2 pierwsze są dość estetyczne kompozycyjnie, jednak nie perfekcyjne w równowadze.

lechupe
03-12-2008, 17:03
najładniejsza kmpozycja imo na dwójce - gdyby latarnię zrobic prosto, byłoby chyba jeszcze lepiej. No i na dwójce te gałązki w oknie mają najgłębszy sens.

elix
03-12-2008, 17:08

Badyle są alegorią walki natury z wszechogarniającą betonizacją, te badyle wdzierając się w kadr mówią "o nie nie, tak łatwo nie oddamy swego miejsca szklanym domom" - to oczywiste ;)

A poważniej: Pierwsze dwa kompozycyjnie są świetne. Trzecie jakoś mi nie leży - nie wiem czy to wina tej gałęzi która za bardzo odciąga uwagę czy czegoś innego ale po prostu mi nie leży :)

galu44
03-12-2008, 18:41
bombel, czy to Twój kolejny wątek typu: doradźcie które wybrać?
jak nie, to wiesz co chcę powiedzieć...

bombel
03-12-2008, 19:18
bombel, czy to Twój kolejny wątek typu: doradźcie które wybrać?

Nie, to kolejny mój wątek, w którym życzyłbym sobie poczytać, jak odbieracie moje obrazki. To - można powiedzieć - jak większość moich wątków.

jak nie, to wiesz co chcę powiedzieć...

No właśnie nie wiem...

shaolin
03-12-2008, 19:25
Dla mnie 1 i 2. A jak mam wybrac cos z tych dwoch to wole 1.
3 do smieci. Dlaczego? Bo tak ;) ;) ;)

Pinki
03-12-2008, 20:39
Ja odbieram tak, że mam wrażenie jakbym tam
stała i zadzierała głowę do góry, zwłaszcza patrząc na
2 to nawet w głowie mi się zakręciło. Może dlatego
2 najbardziej mi się podoba.
No i 3 też, mimo tej krytykowanej gałęzi, a może właśnie dzięki niej.

bombel
03-12-2008, 20:51
Dziękuję Pinki za słówko o gałęzi... Jakoś tak normalnie mi się podoba ta resztka czegoś niepłaskiego, nieszklanego... I miło, że Tobie też nie przeszkadza. :)

Pinki
03-12-2008, 23:01
Pewnie, że nie przeszkadza.
Ja mam wręcz wrażenie, że najlepsza byłaby
2 z gałęzią z 3.

maddnes
03-12-2008, 23:10
uwielbiam taki styl....dobry zestaw.:-D
mi te gałęzie nie przeszkadzają, bo nie ma ich za dużo(są cienkie jeśli tak można to określic) i zdjęcie dzięki nim coś w sobie ma.
więcej takich kadrów :)

Piotr_ek
04-12-2008, 13:51
bombel przyznaj się, że gałęzie na fotach są przez Ciebie doklejone po to by wzbudziły gniew i niepokój w odbiorcach fotografii :)
Architektura pokazana jest w rewelacyjny sposób ale musisz przyznać rację, że te "krzaki" w ogóle tam nie pasują...

zbaczając z tematu - czy masz już minimala ?

piotr w
04-12-2008, 14:07
Nr 2 bardzo mi leży, fajnie wykadrowane, ciekawie. Reszta nie bardzo mi się podoba.

bombel
04-12-2008, 14:57
bombel przyznaj się, że gałęzie na fotach są przez Ciebie doklejone po to by wzbudziły gniew i niepokój w odbiorcach fotografii :)

Nie, nie tym razem... :) Nie posunąłem się do takich sztuczek. Drzewa tam były, ale zaczęły mi się szczerze podobać już w domu, jak zobaczyłem, jakie cieniutkie, poskręcane, fraktalowo rzekłbym pokrzywione. A już najbardziej podoba mi się odbicie takich skręconych gałązek na dwójce. No ale co kto lubi.

Teraz wiem, co Wy lubicie. :)

zbaczając z tematu - czy masz już minimala ?

:shock: Ale o co chodzi? Przegapiłem coś? Oczywiście już minął czas i znowu nic nie wiem... Trzeba było do pierwszego coś wymodzić?

Mam nawet jakiś minimal, do tego stopnia minimalny, że jak pokazałem kiedyś na forum, to mi powiedzieli, że za mało zdjęcia w zdjęciu. :mrgreen: Ale pewnie trzeba zrobić nowego, tak?

galu44
04-12-2008, 16:09
Nie, to kolejny mój wątek, w którym życzyłbym sobie poczytać, jak odbieracie moje obrazki. To - można powiedzieć - jak większość moich wątków.

No właśnie nie wiem...

wybierz sam jedno i poddaj ocenie.
a tak to osiołkowi w żłoby dano...

bombel
04-12-2008, 16:13
wybierz sam jedno i poddaj ocenie.
a tak to osiołkowi w żłoby dano...

No wiesz...

Sam zacząłeś, więc podpowiem - jak osiołkowi w żłoby dano, to to już niestety jest problem zwierzęcia, któremu dano (czyli oglądaczom :)), że oślina pośród żarcia z głodu padła. :)

galu44
04-12-2008, 16:17
zgadza się

motylanoga
04-12-2008, 16:39
E tam problem... Oczywiście, że 1.

sote
05-12-2008, 12:58
1ka moim zdaniem za ciemna, za duzo czeni w tym blekicie ;)
Kadry fajne, co do galezi to mi jednak przeszkadzaja, wolalbym bez nich, tak czysicej i sterylniej by bylo.

kulten
06-12-2008, 01:02
1 najlepsza i dobre na plakat na ścianę w mieszkaniu (mam nadzieję, że to nie zaniża oceny:) ).

harb
06-12-2008, 16:02
Niezłe, MZ najlepsza jest 2

ja mam takie samo zdanie :-D,ciekawie kadrowane , pozdro

Skrzat
08-12-2008, 22:44
Świetne kadry, dobrze pokazana nowoczesność i jesli taka "szklana i sterylna" ma być to wolałabym bez gałęzi:wink:

Jeśli chodzi o przekaz, głębsze odczucia to zdecydowanie 3-ka robi na mnie największe wrażenie.

Ale ja mało się znam:oops: