Zobacz pełną wersję : bateria czy grip
Musze dokupić dodatkowe źródło zasilania do D70s
Co radzicie, dokupić dodatkowa baterię EN-EL3e czy grip ?
Jeśli Grip to czy są różne modele ? jaki wybrać ?
Zależy co lubisz i co robisz. Jeśli szkoda Ci czasu na zmianę akumulatorka bo akurat jesteś na wojnie albo na ślubie. Nie masz czasu zawracać sobie głowy jakimiś akumulatorkami to może grip. Ja mam dwa akumulatorki i mi wystarczają. Potrafię też tak podnieść rękę, że bez gripa robię kard pionowy ;-).
Sowulus12
02-12-2008, 19:42
No właśnie, hehe, stałem przed tym samym dylematem uzywając D70s. Najpopularniejszy do D70s był chyba Grip firmy Delta, kolega miał i wziąłem na test - coż, nie zdecydowalem się z wielu powodów, ale żeby nie wzbudzić niezdrowej wymiany ognia na forum napiszę politycznie, że nie spełniał moich wymagań.
Generalnie grip jako grip (nie zasilanie) też jest bardzo fajny, wyważa aparat, daje pewniejszy chwyt i pionowy spust - poprawia funkcjonalność, ale w przypadku D70s (brak oryginalnego gripu Nikon) wybrałem dodatkowe baterie.
kup grip i EN-ELa :)
sam grip ci sprzetu nie zasili:)
Ja mialem delte i bylem zadowolony ... szalu nie robi jezeli porownujemy z oryginalnymi np z d80 alee... no wlasnie przeciez nic lepszego do d70s nie ma.
Czy grip może być zasilany tylko oryginalnymi akumulatorkami czy można włożyć "paluszki" akumulatory ?
Czy grip może być zasilany tylko oryginalnymi akumulatorkami czy można włożyć "paluszki" akumulatory ?
Mozesz zasilac go tez paluszkami , a wracajac do grypa to jesli juz sie na niego zdecydujesz to dokup sobie tez jeszcze jeden akumulatorek, bo jesli bedziesz mial grypa z jednym akku to mozesz od razu robic i bez grypa. Ja natomiast kupilem grypa nie po to zeby trzaskac za jednym zamachem 5000 zdjec, ale po to ze gryp sam w sobie jest bardzo praktyczny .Szczegolnie jesli masz duze rece.