PDA

Zobacz pełną wersję : Rodzaj wtyczki synchro - i skad ja wziac?

Prorok78
02-12-2008, 12:48
Hejka. Pytanie za 100 punktow :) Lampa Sunpak Autozoom 3600 (mlotek podobny do metzow)...
Nie moge za nic dopasowac wtyczki do gniazdka synchro zeby wyrzezbic sobie kabelek.. Wyglada jak gniazdo 'jack' ale probowalem wtyczke sluchawkowa i nawet nie wejdzie-za duza... Mam tez vivitara z kabelkiem i tam jest taki bardzo krotki jakby spiczasty wtyk, ale to tez nie to... PC to rowniez nie jest..:(

Tak wiec pytanie - czy ktos ma taka lampe?? Albo innego Sunpaka z gniazdem synchro bo podejrzewam ze moze byc takie samo gniazdo w innej lampie skoro producent ten sam?? Ewentualnie pomysl jaka to moze byc wtyczka? Moze fotka jesli ktos dysponuje?

Dzieki sliczne:)

Poki co zastanawiam sie nad rozbrojeniem lampy i wpieciem sie na krotko w akcie desperacji, ale jednak nie berdzo chce tam dlubac z obawy o spustoszenie jakie moge zrobic..:)

markB
02-12-2008, 20:14
Tam powinna pasować wtyczka Submini (http://www.samys.com/product_detail.php?item=6634). Ale uwaga na tego Sunpaka - produkuje niezły prąd, może usmażyć co niektóre współczesne DSLR.

Prorok78
02-12-2008, 22:58
osszzzz. k.. 17 usd za wtyczke ?:) no ladnie :) dzieki sliczne... Tak - wiem ze wali prawie 300 V - wlasnie szukam na to rozwiazania :) - z aparatem nie bedzie nigdy - ale boje sie ze chinczyki (radyjko) spale...:)