PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zamek Czocha

Darek Jankowiak
02-12-2008, 00:29
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.2and2.net)

harb
02-12-2008, 00:30
kilmat tak, ale mógłbyś wyprostować :-D fakt ze z krzywej perpektywy robione ale dziwnie wyglada bo leci

malasana
02-12-2008, 00:32
Fajnie, odwaznie pokazane. Obrobka z pazurem:) Podoba mi sie.

Grzegorz WO
02-12-2008, 00:44
Bardzo ciekawe, klimatycze, super ! :-D

wutomek
02-12-2008, 00:56
Znam tamte okolice nieźle. Zamek też, ogladałem go setki razy. Patrząc na to zdjęcie mam odczucie jakbym patrzył na niebieską trawę. Może i obróbka z pazurem, ale ja bym chętnie zobaczył to zdjęcie mniej kontrastowo obrobione lub w kolorze. Co zrobić, przywykłem do innego widoku, niz wizja Rekdara :)

Darek Jankowiak
02-12-2008, 12:13
Patrząc na to zdjęcie mam odczucie jakbym patrzył na niebieską trawę
Niebieską trawę ?? Możesz przybliżyć o co chodzi? Bo trawy rozumiem żadnej nie widzisz ?!

grudzinsky
02-12-2008, 12:49
jak dla mnie przesadzone wyostrzenie. te biale obwodki mowia same za siebie :( poza tym zbytnio widoczny szum na niebie...dopuszczalne by bylo gdyby cala fota szumiala szumem monochromatycznym...takim spcjalnym. tu niestety szumi cyfrowo i wylazlo to przy grzebaniu w programie :(
szkoda bo miejsca zacne bardzo...

Seeker
02-12-2008, 12:56
"Niebieską trawę ?? Możesz przybliżyć o co chodzi? Bo trawy rozumiem żadnej nie widzisz ?!"

Niebieska trawa jest zapewne przenosnia, mozne sie tego domyslic z pozostalej czesci wypowiedzi.
Chodzi o nienaturalnosc odbioru na tym zdjeciu obiektu dobrze znanego z autopsji.
Normalnie trawa jest zielona, a "widz" ma wrazenie, jakby ogladal niebieska (nienaturalna).

Inna sprawa jest, ze osobiscie wole wlasnie taka wersje, jak przedstawiona.
Konwersja mi sie podoba (poza krawedziami). Liczy sie wizja autora, nie kserokopia.
Draznia mnie nieco "nowoczesne" dodatki (te zastane), ale przymkne oko ;)
Nie chce nic narzucac, jednak warto chyba nad tym sie zastanowic (w sensie ogolnym).

"zbytnio widoczny szum na niebie...dopuszczalne by bylo gdyby cala fota szumiala szumem monochromatycznym...takim spcjalnym. tu niestety szumi cyfrowo i wylazlo to przy grzebaniu w programie"

Przepraszam, a w czym konkretnie szum analogowy jest lepszy od cyfrowego?
Specjalny w sensie "wyjatkowy", czy "celowy"?

JAP
02-12-2008, 13:03
Niezwykły zamek, byłem tam i chociaż całkiem inaczej zapamiętałem to miejsce, mnie się podoba! ale górę rozciągnąłbym żeby nie było wrażenia, że się wali - wiadomo, te problemy z foto architektury z bliskiej odległości..
ps. chętnie zobaczyłbym inne Twoje fotki z wizyty w zamku, jest tam parę naprawdę klimatycznych miejsc

borregaard
02-12-2008, 17:29
Zamek jest OK,trochę obróbka padła...
pzdr
Andrzej