Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ojciec
http://www.cezarmart.com/gallery/Father_by_CezarMart_A.jpg
Sculptoris
02-12-2008, 00:01
No to Ci wyszło. Może jedynie z góry bym ściął tak na wysokości znaków (aby już ich w kadrze nie było). Lekko irytujący jest też ciemny pas okalający dłoń i twarz. O, jak ładnie się zrymowało ;-)
Wioletta
02-12-2008, 04:44
Chyba jeszcze nie widzialam tak realnego zdjecia, wyglada jakby zywy pan mi tu siedzial i zaraz sie ruszy! Szok
Bardzo podoba mi sie obrobka!
Zdjecie REWELACJA
edit: Kurcze, to nawet nie wyglada jak zdjecie w komputerze, normalnie ten Pan siedzi kolo mnie , no szok
Popieram, super jakosc, zywe tak ze po kilku minutach patrze i ? nadal mysli Pikne !!!
No to Ci wyszło. Może jedynie z góry bym ściął tak na wysokości znaków (aby już ich w kadrze nie było). Lekko irytujący jest też ciemny pas okalający dłoń i twarz. O, jak ładnie się zrymowało ;-)
Dzięki za miłe komentarze.
Co do szczegółow: znaki i wszystko inne zostaje. Są one integralną częścią kompozycji.
Ten "pasek" też zostaje bo jest on naturalną konsekwencją przyjętej obróbki.
Szkoda tej obciętej ręki, jak dla mnie to ciut za ciemna ta fota (szczegóły w cieniach) i nie podoba mi się tło. Reszta bardzo fajne :) Jakie szkło?
Szkoda tej obciętej ręki, jak dla mnie to ciut za ciemna ta fota (szczegóły w cieniach) i nie podoba mi się tło. Reszta bardzo fajne :) Jakie szkło?
No to trudno że tło Ci się nie podoba. No takie jest życie.... :) Gdyby mi się tło nie podobało to bym zdjęcia nie zamieszczał. Tylko dlatego że byłem zachwycony tłem to spowodowało że zdecydowałem się to pokazać. :)
No ale nikt nigdy nikomu nie obiecywał że wszystko ma się wszystkim podobać... :) Jakby wszystko się wszystkim podobało to świat byłby nudny.
A szkło zwyczajne - 18-200 VR cykane z ręki na 200 ISO.
Co do obciętej ręki to wszystko musi być gdzieś tam obcięte. Kołnierz jest też obcięty... :)
No to trudno że tło Ci się nie podoba. No takie jest życie.... :) Gdyby mi się tło nie podobało to bym zdjęcia nie zamieszczał. Tylko dlatego że byłem zachwycony tłem to spowodowało że zdecydowałem się to pokazać. :)
No ale nikt nigdy nikomu nie obiecywał że wszystko ma się wszystkim podobać... :) Jakby wszystko się wszystkim podobało to świat byłby nudny.
A szkło zwyczajne - 18-200 VR cykane z ręki na 200 ISO.
Co do obciętej ręki to wszystko musi być gdzieś tam obcięte. Kołnierz jest też obcięty... :)
ISO400 ;)
Nie każdemu musi się podobać, a Ty od razu strzelasz focha...
To napiszę tak - ręka jest obcięta niefortunnie, a tło - no cóż, jak dla mnie to jest go za mało albo za dużo ;-) Raczej nie w sam raz. Poza tym światła samochodu i znaki odciągaja uwagę od głównego obiektu.
To napiszę tak - ręka jest obcięta niefortunnie, a tło - no cóż, jak dla mnie to jest go za mało albo za dużo ;-) Raczej nie w sam raz. Poza tym światła samochodu i znaki odciągaja uwagę od głównego obiektu.
Jezus Maria, czy zawsze musisz mówić podręcznikami? :)
"..Odciągają uwagę od głównego obiektu.." - jakbym siedział na lekcji fotografii.. :)
Mi się podoba :) Jestem na tak :)
Podoba mi się twarz, rzeczywiście jest bardzo naturalna w wyrazie. Podoba mi się :).
Jezus Maria, czy zawsze musisz mówić podręcznikami? :)
"..Odciągają uwagę od głównego obiektu.." - jakbym siedział na lekcji fotografii.. :)
Czepiasz się sposobu pisania ;-)
Drażnią mnie światła w tle, obcięta dłoń w dziwnym miejscu i niezdecydowany kadr (jak dla mnie ciut za ciasny), natomiast wyrazistość portretu świetna.
piękne zdjęcie,
z wyjatkiem tego nieszczęsnego ciemnego przebarwienia
''Ten "pasek" też zostaje bo jest on naturalną konsekwencją przyjętej obróbki.''
a niech zostaje, ale dla mnie wygląda jak niedoróbka
jacek.gold
02-12-2008, 11:54
Co do szczegółow: znaki i wszystko inne zostaje. Są one integralną częścią kompozycji.
.
Patrząc na te znaki coś mi się zdaje że kolega światło wrócił do kraju.
No witamy w tym gorszym ze światów :mrgreen:
ps: przeglądnąłem wątki i już wiem :)
Światło był na wczasach
Witamy po przerwie :) Świetny portret, z dobrą obróbką.
''Ten "pasek" też zostaje bo jest on naturalną konsekwencją przyjętej obróbki.''
a niech zostaje, ale dla mnie wygląda jak niedoróbka
Jest to rodzaj przyjętej stylistyki....
domelmel
02-12-2008, 23:42
To zdjecie akurat mi sie podoba, zeby nie bylo ze Cie tylko krytykuje ;)
Inkognito
03-12-2008, 14:28
Mnie również się podoba. Byłoby naprawdę rewelacyjnie gdyby nie ten nieszczęsny pasek. Poza tym wszystko na miejscu i auto i znaki i rozmyślający jegomość.
Mi się podoba :) Jestem na tak :)
ja również - ładnie zrobiłeś kolorki no i ostrość postaci z tego szkła mnie naprawdę zadziwia :-D