PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ojciec

swiatlo
01-12-2008, 23:59
http://www.cezarmart.com/gallery/Father_by_CezarMart_A.jpg

Sculptoris
02-12-2008, 00:01
No to Ci wyszło. Może jedynie z góry bym ściął tak na wysokości znaków (aby już ich w kadrze nie było). Lekko irytujący jest też ciemny pas okalający dłoń i twarz. O, jak ładnie się zrymowało ;-)

Wioletta
02-12-2008, 04:44
Chyba jeszcze nie widzialam tak realnego zdjecia, wyglada jakby zywy pan mi tu siedzial i zaraz sie ruszy! Szok
Bardzo podoba mi sie obrobka!
Zdjecie REWELACJA

edit: Kurcze, to nawet nie wyglada jak zdjecie w komputerze, normalnie ten Pan siedzi kolo mnie , no szok

vASQ
02-12-2008, 06:19
Popieram, super jakosc, zywe tak ze po kilku minutach patrze i ? nadal mysli Pikne !!!

swiatlo
02-12-2008, 09:01
No to Ci wyszło. Może jedynie z góry bym ściął tak na wysokości znaków (aby już ich w kadrze nie było). Lekko irytujący jest też ciemny pas okalający dłoń i twarz. O, jak ładnie się zrymowało ;-)

Dzięki za miłe komentarze.
Co do szczegółow: znaki i wszystko inne zostaje. Są one integralną częścią kompozycji.
Ten "pasek" też zostaje bo jest on naturalną konsekwencją przyjętej obróbki.

adrian
02-12-2008, 09:24
Szkoda tej obciętej ręki, jak dla mnie to ciut za ciemna ta fota (szczegóły w cieniach) i nie podoba mi się tło. Reszta bardzo fajne :) Jakie szkło?

swiatlo
02-12-2008, 09:34
Szkoda tej obciętej ręki, jak dla mnie to ciut za ciemna ta fota (szczegóły w cieniach) i nie podoba mi się tło. Reszta bardzo fajne :) Jakie szkło?
No to trudno że tło Ci się nie podoba. No takie jest życie.... :) Gdyby mi się tło nie podobało to bym zdjęcia nie zamieszczał. Tylko dlatego że byłem zachwycony tłem to spowodowało że zdecydowałem się to pokazać. :)
No ale nikt nigdy nikomu nie obiecywał że wszystko ma się wszystkim podobać... :) Jakby wszystko się wszystkim podobało to świat byłby nudny.
A szkło zwyczajne - 18-200 VR cykane z ręki na 200 ISO.
Co do obciętej ręki to wszystko musi być gdzieś tam obcięte. Kołnierz jest też obcięty... :)

stock
02-12-2008, 09:40
No to trudno że tło Ci się nie podoba. No takie jest życie.... :) Gdyby mi się tło nie podobało to bym zdjęcia nie zamieszczał. Tylko dlatego że byłem zachwycony tłem to spowodowało że zdecydowałem się to pokazać. :)
No ale nikt nigdy nikomu nie obiecywał że wszystko ma się wszystkim podobać... :) Jakby wszystko się wszystkim podobało to świat byłby nudny.
A szkło zwyczajne - 18-200 VR cykane z ręki na 200 ISO.
Co do obciętej ręki to wszystko musi być gdzieś tam obcięte. Kołnierz jest też obcięty... :)

ISO400 ;)
Nie każdemu musi się podobać, a Ty od razu strzelasz focha...

adrian
02-12-2008, 09:57
To napiszę tak - ręka jest obcięta niefortunnie, a tło - no cóż, jak dla mnie to jest go za mało albo za dużo ;-) Raczej nie w sam raz. Poza tym światła samochodu i znaki odciągaja uwagę od głównego obiektu.

swiatlo
02-12-2008, 10:00
To napiszę tak - ręka jest obcięta niefortunnie, a tło - no cóż, jak dla mnie to jest go za mało albo za dużo ;-) Raczej nie w sam raz. Poza tym światła samochodu i znaki odciągaja uwagę od głównego obiektu.

Jezus Maria, czy zawsze musisz mówić podręcznikami? :)
"..Odciągają uwagę od głównego obiektu.." - jakbym siedział na lekcji fotografii.. :)

prz3mo
02-12-2008, 10:02
Mi się podoba :) Jestem na tak :)

peynal
02-12-2008, 10:05
Podoba mi się twarz, rzeczywiście jest bardzo naturalna w wyrazie. Podoba mi się :).

adrian
02-12-2008, 10:12
Jezus Maria, czy zawsze musisz mówić podręcznikami? :)
"..Odciągają uwagę od głównego obiektu.." - jakbym siedział na lekcji fotografii.. :)

Czepiasz się sposobu pisania ;-)

Drażnią mnie światła w tle, obcięta dłoń w dziwnym miejscu i niezdecydowany kadr (jak dla mnie ciut za ciasny), natomiast wyrazistość portretu świetna.

Jaipur
02-12-2008, 10:42
piękne zdjęcie,
z wyjatkiem tego nieszczęsnego ciemnego przebarwienia

''Ten "pasek" też zostaje bo jest on naturalną konsekwencją przyjętej obróbki.''
a niech zostaje, ale dla mnie wygląda jak niedoróbka

jacek.gold
02-12-2008, 11:54
Co do szczegółow: znaki i wszystko inne zostaje. Są one integralną częścią kompozycji.
.

Patrząc na te znaki coś mi się zdaje że kolega światło wrócił do kraju.
No witamy w tym gorszym ze światów :mrgreen:

ps: przeglądnąłem wątki i już wiem :)
Światło był na wczasach

mikkay
02-12-2008, 14:32
Witamy po przerwie :) Świetny portret, z dobrą obróbką.

swiatlo
02-12-2008, 17:45
''Ten "pasek" też zostaje bo jest on naturalną konsekwencją przyjętej obróbki.''
a niech zostaje, ale dla mnie wygląda jak niedoróbka

Jest to rodzaj przyjętej stylistyki....

domelmel
02-12-2008, 23:42
To zdjecie akurat mi sie podoba, zeby nie bylo ze Cie tylko krytykuje ;)

Inkognito
03-12-2008, 14:28
Mnie również się podoba. Byłoby naprawdę rewelacyjnie gdyby nie ten nieszczęsny pasek. Poza tym wszystko na miejscu i auto i znaki i rozmyślający jegomość.

harb
04-12-2008, 10:14
Mi się podoba :) Jestem na tak :)

ja również - ładnie zrobiłeś kolorki no i ostrość postaci z tego szkła mnie naprawdę zadziwia :-D