PDA

Zobacz pełną wersję : D80 + kit, rozkompletowanie zestawu - gwarancja

kroolik12
30-11-2008, 23:38
Niedawno zakupiłem Nikona d80 w Euro RTV AGD w zestawie z N 18-55 VR. Obiektyw powędrował na allegro. Mam jedną fakturę i paragon na cały zestaw. Gwarancja jest jeszcze nie podbita. Czy jest możliwość rozkompletowania zestawu tak, aby gwarancja była ważna na korpus i sprzedany obiektyw?

PS. Czy gwarancja musi być podbita w miejscu zakupu, czy w dowolnym salonie Euro?

truman20
01-12-2008, 20:11
Skoro aparat i obiektyw był sprzedany jako komplet, to sprzedając sam obiektyw możesz nawet stracić gwarancję na wszystko. Mogę się mylić, ale poczytaj dokładnie warunki gwarancji. Gwarancję podbijasz w sklepie, w którym kupiłeś sprzęt, bo musi być udokumentowane, gdzie sprzęt był kupiony.

Paweł M
01-12-2008, 20:45
raczej nie koniecznie traci gwarancje na wszystko, gdyż np obiektyw mógł spaść i się połamać lub ktoś mógł go ukraść, więc dlaczego miał by byc ktoś kto posiada taki zestaw 2 razy poszkodowany. Gwarancja powinna być realizowana na podstawie dowodu zakupu...

Kosti68
07-12-2008, 21:21
Praktycznei nie musisz wogole podbijac gwarancji. Faktura lub paragon starcza ci jako dowod gwarancyjny. I nie wydaje mi sie zeby rozkompletowanie bylo powodem nieznania gwarancji.