PDA

Zobacz pełną wersję : Najnowszy ACR bez konwenteraDNG?

welury
29-11-2008, 21:05
Witam
Dotychczas ACR zawierał w pakiecie mały programik do konwersji na format DNG.
A DNG jest otwierane przez starsze Photoshopy.
W najnowszym ACR nie znalazłem tego konwentera, czy ktoś coś wie na ten temat?

mishieck
29-11-2008, 21:14
Tu jest:

http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4214

welury
29-11-2008, 21:31
Tu jest:

http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4214

Gdzie jest to ja wiem, bo pobrałem. Ja pytałem o coś INNEGO.

stig
30-11-2008, 02:34
Ja pytałem o coś INNEGO.A jakie to ma dla Ciebie znaczenie, czy DNG Conwerter jest w paczce z ACR czy osobno, ze az Cie to zmusilo do zalozenia tego watku (bo innego pytania tu nie widze)?

david555
30-11-2008, 11:03
A jakie to ma dla Ciebie znaczenie, czy DNG Conwerter jest w paczce z ACR czy osobno, ze az Cie to zmusilo do zalozenia tego watku ... ?

Jak widać MA i dobrze, każdy ma inne pytania, a nie każdy jest tak oblatany, jak niektórzy. :)

Kto pyta, nie błądzi, o ile stare mądrości coś dla Ciebie znaczą. ;)

stig
30-11-2008, 11:22
Jak widać MA i dobrze, każdy ma inne pytania, a nie każdy jest tak oblatany, jak niektórzy. :)To moze podsuniesz jakies sensowne wytlumaczenie takiego tym zainteresowania, ze wymagalo to stworzenia watku na forum? Czy moze napisales to jak zwykle tylko z glupiej przekory?

Kto pyta, nie błądzi, o ile stare mądrości coś dla Ciebie znaczą. :wink:A co w tym kontekscie znaczy to dla Ciebie? Istota watku przypomina pytanie: "Dlaczego dzisiaj nie padal snieg, skoro wczoraj padal, a dzisiaj nadal jest przeciez jest zima".

Dodam, ze nie zawsze DNG Converter byl dolaczany do archiwum z CameraRAW. Wynika to prawdopodobnie z tego, ze nie zawsze byl rownoczesnie z ACR aktualizowany.

david555
30-11-2008, 12:17
Ech stig, tyś jest mądrością i prawdą, tak więc pokornie ustępuję pola wszechwiedzącemu i dość nieustępliwemu koledze. ;)

stig
30-11-2008, 12:33
Ech stig, tyś jest mądrością i prawdą, tak więc pokornie ustępuję pola wszechwiedzącemu i dość nieustępliwemu koledze. ;)Aaaa... czyli tradycji stalo sie zadosc. Znowu pierd...enie dla pierd...enia, bez odpowiedzi na pytania, ktore nota bene byly zwiazane z watkiem, i pozniejszymi Twoimi wynurzeniami. Powiem Ci to jeszcze raz... Jesli wtryniasz sie w jakas czesc dyskusji, to badz konsekwentny i swoje zarzuty jakos argumentuj -- vide aktualna sytuacja -- odpowiedz na pytanie; "Jakie znaczenie dla kogokolwiek moze miec odpowiedz na pytanie -- dlaczego Adobe nie umieszcza (nie umiescil ostatnio) DNG Convertera w archiwum z CameraRAW?". Skoro sie jak zwykle wpieprzyles w dyskusje, rzucajac na dodatek "starymi madrosciami", ktorych to cytowania tez nie potrafisz przypiac do tego o czym sie tu rozmawia, to odpowiedz chociaz na to proste pytanie.

david555
30-11-2008, 12:34
Szkoda słów.

Jak dla mnie EOT.

stig
30-11-2008, 12:43
Szkoda słów.

Jak dla mnie EOT.Norma. Zapamietaj to sobie wreszcie: skoro nie potrafisz skonczyc, to nie zaczynaj.

welury
30-11-2008, 14:28
Czyli konwenter DNG jest do pobrania osobno?
(nie w paczce z CR)

Ps
Najnowsza wersja ACR obsługuje Canona 5D Mk.2,
i chciałem sobie zobaczyć na pobranych plikach

welury
01-12-2008, 11:39
Nikt się z tym nie spotkał?
.........OVER..................

stig
01-12-2008, 14:51
Nikt się z tym nie spotkał?Z czym?