Zobacz pełną wersję : no szlag..z tym D700
Kurza twarz tego już za wiele!!! Nie dość że straciłem przez tą puchę ulubioną przeglądarę ACDEsse to jeszcze ViewNX
na NEFach stracił focus area!
Klątwa jakaś czy co?
Kurza twarz tego już za wiele!!! Nie dość że straciłem przez tą puchę ulubioną przeglądarę ACDEsse to jeszcze ViewNX
na NEFach stracił focus area!
Klątwa jakaś czy co?
Chyba nie, bo u mnie jest tak samo. D3 widzi focus area, ale z D700 nie.
Ja teraz używam do przeglądania NEF Irfan Viewer 4.20 i daje sobie super radę.
A i tak największa popelina to fakt, że do topowego body dodają 30 dniową wersję Capture NX :D Dobrze, że bogatsza firma - Sandisk dawała C1 do swoich kart :D
Ja wskoczyłem na Faststone- też niczego sobie ale ciekawostka taka, że jak na nim przeglądam stare fotki to szumy, które nie były widoczne na ACDEse i w LR, ten wyciąga je strasznie. Dzisiaj kilka fotek zrobiłem dwoma różnymi sigmami 50 1,4 i chciałem porównać w WiewNX i klikam na F.area a tu nic. Czy to już tak zostanie czy może w nowym sofcie może coś zmienią?
Mam nadzieję, że zmienią. Nieraz ta opcja się przydaje. Jaką macie wersję View NX, bo widzę że jest 1.2
Mam nadzieję, że zmienią. Nieraz ta opcja się przydaje. Jaką macie wersję View NX, bo widzę że jest 1.2
Pytanie tylko w którym sofcie? Body czy ViewNX. Chłopaki w nikonie mają talent do wymuszania zakupu nowszych wersji oprogramowania i chyba sami już się zamotali, co z czym bangla ;-)
Pytanie tylko w którym sofcie? Body czy ViewNX. Chłopaki w nikonie mają talent do wymuszania zakupu nowszych wersji oprogramowania i chyba sami już się zamotali, co z czym bangla ;-)
Nie wersja ViewNX, tylko coś strony nikona nie chcą się otwierać. Właśnie udało mi się wejść na stronę USA i ściągam, bo po aktualizacji w Nikon Center pokazuje że moja jest aktualna a mam zainstalowaną 1.02, a nie 1.20.
Zobaczę co się zmieni.
Po zainstalowaniu nowej wersji stwierdzam, że ViewNX 1.2 widzi Focus Point, (teraz tak jest oznaczony focus area) z D700 i z D3. Program jest bezpłatny, wymaga odinstalowania starej wersji ViewNX.
Po zainstalowaniu nowej wersji stwierdzam, że ViewNX 1.2 widzi Focus Point, (teraz tak jest oznaczony focus area) z D700 i z D3. Program jest bezpłatny, wymaga odinstalowania starej wersji ViewNX.
Amen. Sądziłem że macie ostatnią wersję ;-)
z softu niezaleznego PhotoME
http://www.photome.de/screenshots_en.html
tez potrafi czytac focus pointy z nefow
Nowa wersja ACDSee bez problemów czyta RAWy z D700. Ściągnijcie upgrade z http://www.acdsee.com/support/updates/acdsee/2009/raw/4/0/53
Teraz można w dobrej cenie kupić wersę 2009 i jeszcze drugą licencję na CD dostaje się niecałe 7 euro :)