Zobacz pełną wersję : czy warto sie w ogóle zastanawiać ?
No właśnie - pytanie jak w temacie a dotyczy monitora, konkretnie tej aukcji http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390009856304&refid=store
Zapytałem sprzedawcę, ile godzin mają wypracowane te monitorki - po ok 100 dni ...
Pytanie z tematu kieruje do wszystkich, którzy mają doświadczenie z używanymi monitorami i z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
pozdrawiam
EIZO to świetna marka dla której 100 dni pracy to nawet nie jest "dotarcie".
Zapytałem sprzedawcę, ile godzin mają wypracowane te monitorki - po ok 100 dni ...
Dobrze byłoby poznać rzeczywisty stan i powód sprzedaży. Bardzo często takie monitory to likwidowany sprzęt, który w tragicznych warunkach przyjeżdża do Polski. Norma to podrapane obudowy i "tłuste" placki od uderzeń w ekran.
dzięki Tom01 - zapytałem i nic konkretnego nie usłyszałem. Dodatkowo chciałem dowiedzieć się, czy można przyjechać po to osobiście i tu nieźle mnie zaskoczył ów handlarz - jasne, że można, ale najlepiej będzie jak kupisz via ebay a my to dla ciebie zarezerwujemy (w sensie odłożymy...) jeszcze nic nie obejrzane a on mi już każe kupować... lol. Ogólnie jednak po przemyśleniach stwierdzam, że tak jak dobrego auta niemiec nie sprzeda za grosze tak i w pełni sprawnego monitora z górnej półki. (oczywiście zawsze są wyjątki od reguły, ale ja pecha mam, więc wolę nie ryzykować).