Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tym razem płotek zimowy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Ładne światło i kadr byłby bardzo ciekawy, gdyby nie obcięte drzewa.... Więcej góry, nawet kosztem dołu... Przynajmniej ja to tak widzę :)
Ładne światło i kadr byłby bardzo ciekawy, gdyby nie obcięte drzewa.... Więcej góry, nawet kosztem dołu... Przynajmniej ja to tak widzę :)
OK, tylko nie drzewa są tu najważniejsze :-D, a poza tym niebo było tak oczo ... dające, że połówka 0,9 nie dawała rady - a innej nie mam :oops:
Stąd decyzja o takim a nie innym kadrowaniu
Eeeeeee.... kręcisz coś...
To, że drzewa nie są najważniejsze, to nie znaczy, że można je tak ciachnąć.
A oczo...dające niebo też nie jest wielkim problemem, bo masz jasną podłogę... Przy takim śniegu spokojnie mogłeś nastawić ekspozycję bardziej na niebo i w obróbce rozjaśniać dół. Tym bardziej, że masz szarą połówkę. Ostatnio w podobnej sytuacji poradziłem sobie z takimi kontrastami bez filtra... :)
Sowulus12
26-11-2008, 19:08
A mnie się podoba, ładne światełko, normalnie jak sepia wyszło - Szuwar Twoje płotki są spoko :) Nowy sprzęcik widzę wymiata.
Bardzo dobra praca.
Szkoda, że nie dałeś więcej góry tak żeby droga wiodła wzrok w mocny punkt.
borregaard
26-11-2008, 21:29
Nie jest żle tak jak widać...:-D
Fajne takie "wryjkoboczne " światełko...
Pzdr
Andrzej
malasana
26-11-2008, 21:31
Swietne swiatelko, podoba mi sie to zdjecie.
Ksiazkiewicz
26-11-2008, 21:50
bardzo mi się podoba, duży plus za światło
Ostatnio w podobnej sytuacji poradziłem sobie z takimi kontrastami bez filtra... :)
Mistrzu :twisted::mrgreen:
A mnie się podoba, ładne światełko, normalnie jak sepia wyszło - Szuwar Twoje płotki są spoko :) Nowy sprzęcik widzę wymiata.
Nowy to by się przydał, ale dziękuję.
Bardzo dobra praca.
Szkoda, że nie dałeś więcej góry tak żeby droga wiodła wzrok w mocny punkt.
Dzięki za taką opinię. Co do mocnego punktu - masz rację, ale nie zawsze się uda wszystko załatwić szkłem 24-50 :-D. Cholernie mi brakuje szerokiego kąta. Wiem wiem... można odejść, kombinować. Poprawię się :-D
Nie jest żle tak jak widać...:-D
Andrzej
Za to Cię lubię :mrgreen:
Swietne swiatelko, podoba mi sie to zdjecie.
Dzięki serdeczne
Światełko miodzio:) Kadrowo ciut za mało góry ale wybaczam ;)
Pozdrawiam:)
Mistrzu :twisted::mrgreen:
Szuwar, daruj sobie złośliwości :) Przecież dobrze Ci radzę. Inni też wspomnieli o przyciętych drzewach. A przyciąłeś je dlatego, że chciałeś, a nie dlatego, że miałeś za jasne niebo ;)
Pozdrawiam
Szuwar, daruj sobie złośliwości :) Przecież dobrze Ci radzę. Inni też wspomnieli o przyciętych drzewach. A przyciąłeś je dlatego, że chciałeś, a nie dlatego, że miałeś za jasne niebo ;)
Pozdrawiam
Daleki jestem od złośliwości i wiem, że dobrze mi radzicie. Jak napisałem wcześniej nie miałem pomysłu jak moim wąskim szkłem inaczej skadrować to co chciałem pokazać. Z 24mm robi się 36mm a to wąsko. Poza tym, że mogłem odejść (choć to co było wokół było bee) niebo było mocno, mocno poza rozpiętością nawet przy 0,9 na niebku.
Jeżeli czujesz ode mnie złośliwość to przepraszam, ale niepotrzebnie. Popatrz zresztą że tam po :twisted: jest :mrgreen:.
Pozdrawiam
mariusz_777
27-11-2008, 16:54
Ładniutko jest fajna zima :)
Pozdrawiam
Daleki jestem od złośliwości i wiem, że dobrze mi radzicie. Jak napisałem wcześniej nie miałem pomysłu jak moim wąskim szkłem inaczej skadrować to co chciałem pokazać. Z 24mm robi się 36mm a to wąsko. Poza tym, że mogłem odejść (choć to co było wokół było bee) niebo było mocno, mocno poza rozpiętością nawet przy 0,9 na niebku.
Jeżeli czujesz ode mnie złośliwość to przepraszam, ale niepotrzebnie. Popatrz zresztą że tam po :twisted: jest :mrgreen:.
Pozdrawiam
Nie jestem urażony :) Zupełnie. Mam poczucie humoru, tylko zdziwiłem się, że tylko ja "padłem ofiarą" tego dowcipu ;)
Teraz wyjaśniłeś sytuację trochę jaśniej. Nie doczytałem wcześniej o tych stosunkowo wąskich 24mm :) Jeżeli faktycznie nie dało się inaczej podejść, to nie jesteś leń ;) ;) ;) Tylko jak patrzę na ten kadr.... kurde, jest dobry, a z całymi drzewami byłby super dobry :)
dołożyłbym tylko szeroka ramkę :-D ,podoba sie
wojtek6308
27-11-2008, 19:28
podoba mi się to zdjęcie ... a zwłaszcza to światło :)
Dziękuję za przychylne opinie i za te krytyczne również.
Jedne i drugie mocno motywują.
Marek-frotka
28-11-2008, 18:10
Fajnie , miękko , delikatnie. Ładnie wykorzystałeś światełko.
Pozdrawiam
Marek