Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The 3 trees

kulten
25-11-2008, 22:59
Porządki robiłem na dysku i natknąłem się na to zdjęcie, trochę pracy i w efekcie wyszło mi coś takiego?
Podoba się, nie za mało ostre?

http://img99.imageshack.us/img99/4896/dsc0129editge8.jpg

autograf
25-11-2008, 23:01
Co to za jakiś trend na drzew pokazywanie?!

Moda czy jak? ;)

bombel
25-11-2008, 23:07
I nie ma w ogóle kostki brukowej na podłodze. Wstyd!

Żartowałem z tą kostką - to taki branżowy żarcik.

kulten
25-11-2008, 23:16
:twisted:

Ale powiedzcie co do tej ostrości bo cholernie mnie to nurtuje, nie do końca jestem przekonany... :(

Aż tak źle, że nikt nie pisze?

bombel
25-11-2008, 23:26
No wiesz, jak to na Spitzbergenie - ostry klimat, to i ostre fotki. Nie czepiałbym się ostrości.

irek6311
25-11-2008, 23:29
Piękny kadr i klimat fotki ;)

kulten
25-11-2008, 23:30
Dzięki. Kiedyś, tzn nie tak jeszcze dawno bardzo przeostrzałem dlatego staram się teraz tego nie powtarzać, i stąd czasem moje rozterki w przypadku niektórych zdjęć.

A do czego byś się doczepił? :)

bombel
25-11-2008, 23:35
A do czego byś się doczepił? :)

Czego bym się czepił? Pomyślmy...

1. Do drzew. Za dużo drzew, tak o trzy - cztery.
2. Za dużo trawy. Wszędzie trawa - kto to zniesie na dłuższą metę?
3. Jakieś rośliny w tle... W ogóle za dużo roślin.
4. Nie ma kostki brukowej na podłodze.

Poza tym zasadzie wszytko jest OK jak najbardziej w sumie chyba.

Żartowałem, jakbyś się strasznie przejął.

kulten
25-11-2008, 23:46
bombel - Hehe, nie przejąłem się aż tak bardzo :-D

irek6311 - dzięki.

painter
26-11-2008, 00:26
Mi nie podobają się krecie kopce w PDR, no i ten ciek wodny, zupełnie niepotrzebny ale bardzo mi się podoba subtelnie podkreślona linia horyzontu.

Macro
26-11-2008, 01:36
A mnie się nie podoba, że pokazujesz jakiś produkt pośredni obróbki zamiast produktu finalnego.
Pełno miejsc w których widać niestaranne klejenie warstw. Do tego mam wrażenie, że w niektórych miejscach zamiast szczegółowej faktury zdjęcie ma jakąś paciaję a la akwarele (to może być po prostu efektem kompresji).
No i faktycznie wokół gałęzi tego drzewa po prawej widać dosyć wyraźną obwódkę będącą wynikiem przeostrzenia.
Aż dziwię się, że nikt tego jeszcze nie wytknął.

zbyczo
26-11-2008, 10:01
A mnie się nie podoba, że pokazujesz jakiś produkt pośredni obróbki zamiast produktu finalnego.
Pełno miejsc w których widać niestaranne klejenie warstw. Do tego mam wrażenie, że w niektórych miejscach zamiast szczegółowej faktury zdjęcie ma jakąś paciaję a la akwarele (to może być po prostu efektem kompresji).
No i faktycznie wokół gałęzi tego drzewa po prawej widać dosyć wyraźną obwódkę będącą wynikiem przeostrzenia.

To zdjęcie wygląda jakby całe zostało zrobione z kilku kompletnie różnych zdjęć, potem sklejone góra z dołem, w gałęziach wyczyszczone tak od niechcenia..

kompletna klapa,

ps. Jednak chyba myślę że to jakaś prowokacja... bo jeszcze tak źle obrobionego zdjęcia to nie widziałem na forum od jakiegoś roku....

Sowulus12
26-11-2008, 10:16
kulten, IMO to zdjęcie jest strasznie zmęczone obróbką i dlatego mi się nie podoba, motyw może się podobać i kadr też.

borregaard
26-11-2008, 11:39
Tak malarsko trochę wyszło...czy to żle,czy dobrze..? Rzecz gustu..
Z daleka OK...:-D

kulten
26-11-2008, 16:47

Rozumiem, że zdjęcie może się nie podobać choć pojęcia nie mam gdzie dostrzegłeś pracę na warstwach jeśli w ogóle takiego czegoś tu nie miało miejsca. Zdjęcie przeszło przez lightrooma a efekt taki a nie inny ze względu na bardzo mocne wylightowanie i
blackowanie :mrgreen: , ot i cała obróbka. Zdjęcie z zamierzenia miało wyglądać bardziej na kształt obrazu, a czy wyszło, to nie mnie już oceniać.

Szuwar
26-11-2008, 16:51
Łączenie drzew w oddali z niebem (szczególnie po lewej stronie) to dramat. Sam kadr bardzo dobry, ale reszta do poprawy