PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] roślina na podłodze...

bombel
25-11-2008, 17:18
Witam -

ostatnio sama zima na forum panuje, więc przekornie pokażę coś bez grama śmiegu. Mam nadzieję, że przynajmniej jednemu wielbicielowi podłóg się spodoba... A jak nie, i tak 'niezima', więc pokażę. :)

http://i35.tinypic.com/2vlwlys.jpg

Pienia
25-11-2008, 17:27
grejt! można wiedzieć jakie szkło i jaka obróbka?

bombel
25-11-2008, 17:30
Dzięki za wizytę i ocenę. Szkło to N12-24, a obróbka - no cóż, taka jak widać.

autograf
25-11-2008, 17:42
Jak to szło? Jest wszystko? :)

Kapitalna podłoga. I to światło na niej - odwraca uwagę, czy też przyciąga wzrok od równie kapitalnej reszty.
Bardzo mi się podoba kompozycja. To drzewo rozumiem, że ma krzywy pień. Fajnie to zagrało.
Niebo miód - przeca inaczej być nie mogło! Na koniec ten Twój zafarb, ech.. Jest świetnie!

Bombel, daję DUŻEGO PLUSA!

Ale pojechałem z tym plusem - ale serio :mrgreen:

malasana
25-11-2008, 17:49
Pelen wypas moim zdaniem! Zafarb jest swietny, obrobka bardzo na tak:) jednym slowem superfajne zdjecie! Pozd:)

Piotr_ek
25-11-2008, 19:29
bombel jesteś nieprzewidywalny...

borregaard
25-11-2008, 19:45
Strasznie fajny kolorek.....
Nie darowałeś....winietka tycia ,ale jest.:-D
Pzdr
Andrzej

bombel
25-11-2008, 20:05
Tyciuchna, ale cóż by to było za zdjęcie bez winietki?... Dość, że nie lubię pionowych kadrów i czarnobiałych obrazków - niech mi jeszcze przynajmniej ta tycia winietka zostanie na pocieszenie.

bombel jesteś nieprzewidywalny...

Hmmm, mógłbyś rozwinąć myśl szerzej i wzmocnić przekazać do ilości słów powyżej 3? :)

Piotr_ek
25-11-2008, 20:19
Więc może najpierw powiem o zdjęciu - może śmieszne sie wyda ale najbardziej urzeka mnie cień który rzuca drzewo na mur i na podłogę, która to podłoga buduje klimat całej fotografii. Oglądając to zdjęcie budzi się we mnie wielka ochota podejścia po tej pięknej podłodze do drzewa i rozejrzenia się w koło co kryje sie za drzewkiem a co jest z prawej, a może gdzieś tam czai się bombel, cóż to by mnie spotkał za zaszczyt... tak, tak cukierkowato ale piszę ot tak co mi przychodzi na myśl...

nieprzewidywalny - tzn. bardzo duża świadomość fotograficzna, która niesie za sobą poczucie, że każda Twoja praca ma swoją własną osobowość, każda praca czy to pejzaż czy architektura stanowi nierozłączną część pewnej historii, która mam nadzieję, że nigdy się nie skończy... i czekam na kolejne rozdziały.

borregaard
25-11-2008, 20:25
Piotrek ma talent,wiedziałem.....:-D

Piotr_ek
25-11-2008, 20:29
Piotrek ma talent,wiedziałem.....

Mam nadzieję, że nie wiąże się z tym stawianie następnej kolejki piwa itp... :)

Radek_1
25-11-2008, 20:54
No jest pięknie. Nie będę tak umiał nigdy pewnie ...
Pozdrawiam

bombel
25-11-2008, 21:01
Mhm. No to ładnie, że ładnie. To znaczy podoba się, że się podoba. :)

Tak, chyba to chciałem powiedzieć, bo jestem onieśmielony ciepłym przyjęciem. Dziękuję z pokorą i polecam się na przyszłość.

Tak spytam - widać, gdzie to jest, czy nie bardzo da się rozpoznać?

Radek_1
25-11-2008, 21:14
Nie wiem czy dobrze strzelę, ale chyba w okolicy "Kurzej stopki"...?

bombel
25-11-2008, 22:48
W okolicy, tylko zupełnie z drugiej strony. Teraz pytanie - czy to daleko od trafienia, czy blisko? :)

Bo gdyby mnie na przykład pokazać to zdjęcie, to kompletnie bym nie wiedział, gdzie było robione: Rybnik czy Tarnów, Polska czy Walia... Co wcale nie musi świadczyć o tym czy mi się zdjęcie podoba, czy nie. Tak sobie z ciekawości pytałem, czy mniej więcej wiadomo, gdzie to jest. I widzę, że mniej więcej widać. :)

Radek_1
25-11-2008, 23:57
I tu jest pies pogrzebany...?!
Nie powiem, abyś ułatwił swoją odpowiedzią ;-), ale może coś mi przyjdzie do głowy...
To chyba będzie gdzieś od stron Wisły nad Smoczą Jamą... chyba jestem tego pewien :)
Pozdrówka ciepłe - bo zimno

jarek76
26-11-2008, 14:49
Mnie sie bardzo podoba
Mam tylko jedno pytanie, czy tam tak było? :mrgreen:

bombel
26-11-2008, 15:01
Mam tylko jedno pytanie, czy tam tak było? :mrgreen:

Po założeniu brązowych Ray Banów rzeczywiście tak było. :)

Nikuś
26-11-2008, 21:45
W nawiązaniu do pytania Jarka.. czy to było słoneczne, acz z chmurkami południe/popołudnie? Winieta w tym przypadku nie podoba mi się( załozona na chmurach).
Z jednej strony taka była wizja autora z drugiej strony mój odbiór jest ambiwalentny.. doceniam, bo zzawansowana obróbka, tudzież zaawansowane klamoty podpięte, a jednak cięzko mi się ogląda tak kontrastowe widoczki.

Dawno nie widziałem... albo wogóle nie widziałem Twoich zdjęc bez mocnej obrobki, a chętnie zobaczył np to zdjęcie.. tak "klasycznie" i nie chodzi mi o fotkę "prosto z puchy" ;)

.

bombel
27-11-2008, 03:01
chętnie zobaczył np to zdjęcie.. tak "klasycznie" i nie chodzi mi o fotkę "prosto z puchy"

Jak kiedyś pokazałem zdjęcie prawie bez obróbki (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=62724), nawet nie miało śladu winiety na przykład :) - to potem przez 4 strony musiałem udowadniać, że to nie składanka i montaż spod Photoshopa...

I nikt nie chciał wierzyć na dodatek. :)

Nikuś
27-11-2008, 11:56
Pamiętam to zdjęcie i ten wątek. Mi chodzi bardziej o fotkę z tego wątku w dośc mocnym słońcu.. jakbyś podszedł do takiego zdjęcia aby wygladało naturalnie i żeby zachowało mocne słońe( aby nie "przytłumiac" światła)

poprostu ciekawośc na spojrzenie w tej kwestii doświadczonego kolegi :)

.

harb
27-11-2008, 19:55
no widzę ze rózne tematy kujesz , mnie tym razem troszeczkę brakuje kolorku :-D