Zobacz pełną wersję : Jak wydr. duuze zdjecie-potrzebny soft do dzielenia fotki??
jaroslawkonopka
08-07-2006, 19:15
czesc
mam taki klopot
chcialbym wydrukowac na drukarce A4 fotke ale tak aby byla kilka formatow wieksza, czyli kombinuje e podziele zdjecie na kilka a potem zloze poszczegolne A4 w antyramie w jedna calosc...
jakiego softu uzyc ?
co polecacie?
jakies linki?
prosze o pomoc
jasiek
polecam corela a robi się to tak plik / importuj (importujesz to zdjęcie jakie chcesz wydrukować) wpisujesz wymiary zdjęcia w tabelkach X,Y czyli wys. szer. (te tabeli powinny się znajdować w lewym górnym rogu corela) następnie plik / podgląd wydruku i tam w podglądzie wydruku będziesz miał taką zakładkę drukuj z podziałem na fragmenty i to zaznaczasz i wszystko proste co ?
P.S . tylko pamiętaj że zazwyczaj drukarki drukują z 5mm obramowaniem chyba że masz drukarkę która drukuje bez obramowania to wtedy nie ma problemu
a po co sie tak meczyc? nie latwiej isc do labu i zrobic duza odbitke? cenowo podejrzewam nie wyjdzie duzo drozej a jakosciowo na pewno lepiej :) no chyba ze to kwestia sztuki dla sztuki :)
w Picasa jest taka opcja. Prostszego programu chyba nie ma
jaroslawkonopka
09-07-2006, 21:21
w Picasa jest taka opcja. Prostszego programu chyba nie ma
hej hej
a co to jest ten picasso i skad go sciagnac
jak tam podziabac te fotke
corela oryg i w ogole adnego niestety nie posiadam chwilowo
podrawiam
jas
[ Dodano: Nie 09 Lip, 2006 ]
polecam corela a robi się to tak plik / importuj (importujesz to zdjęcie jakie chcesz wydrukować) wpisujesz wymiary zdjęcia w tabelkach X,Y czyli wys. szer. (te tabeli powinny się znajdować w lewym górnym rogu corela) następnie plik / podgląd wydruku i tam w podglądzie wydruku będziesz miał taką zakładkę drukuj z podziałem na fragmenty i to zaznaczasz i wszystko proste co ?
P.S . tylko pamiętaj że zazwyczaj drukarki drukują z 5mm obramowaniem chyba że masz drukarkę która drukuje bez obramowania to wtedy nie ma problemu
hej hej
a jaka to wersja Corela???
jas
[ Dodano: Nie 09 Lip, 2006 ]
a po co sie tak meczyc? nie latwiej isc do labu i zrobic duza odbitke? cenowo podejrzewam nie wyjdzie duzo drozej a jakosciowo na pewno lepiej :) no chyba ze to kwestia sztuki dla sztuki :)
moj corel ktorego wlasnie zainstalowalem to Corel Photo-Paint X3
i nie moge tej fotki podziabac :-(
jas
Sprawdź soft o nzwie POSTERIZA.(darmowy)
jaroslawkonopka, to program Google. www.picasa.com - ma opcje robienia plakatu. bardzo prosta opcja. program freeware
jaroslawkonopka
11-07-2006, 20:41
hej
dzieki mam tego picasa i wyglada na to ze dziala
dzieki :-)
pozdrawiam
jasiek