PDA

Zobacz pełną wersję : Jak wydr. duuze zdjecie-potrzebny soft do dzielenia fotki??

jaroslawkonopka
08-07-2006, 19:15
czesc

mam taki klopot

chcialbym wydrukowac na drukarce A4 fotke ale tak aby byla kilka formatow wieksza, czyli kombinuje e podziele zdjecie na kilka a potem zloze poszczegolne A4 w antyramie w jedna calosc...
jakiego softu uzyc ?
co polecacie?
jakies linki?

prosze o pomoc

jasiek

Olimp42
08-07-2006, 22:02
polecam corela a robi się to tak plik / importuj (importujesz to zdjęcie jakie chcesz wydrukować) wpisujesz wymiary zdjęcia w tabelkach X,Y czyli wys. szer. (te tabeli powinny się znajdować w lewym górnym rogu corela) następnie plik / podgląd wydruku i tam w podglądzie wydruku będziesz miał taką zakładkę drukuj z podziałem na fragmenty i to zaznaczasz i wszystko proste co ?

P.S . tylko pamiętaj że zazwyczaj drukarki drukują z 5mm obramowaniem chyba że masz drukarkę która drukuje bez obramowania to wtedy nie ma problemu

sailor
08-07-2006, 22:54
a po co sie tak meczyc? nie latwiej isc do labu i zrobic duza odbitke? cenowo podejrzewam nie wyjdzie duzo drozej a jakosciowo na pewno lepiej :) no chyba ze to kwestia sztuki dla sztuki :)

mkwiek
08-07-2006, 23:08
w Picasa jest taka opcja. Prostszego programu chyba nie ma

jaroslawkonopka
09-07-2006, 21:21
w Picasa jest taka opcja. Prostszego programu chyba nie ma

hej hej

a co to jest ten picasso i skad go sciagnac
jak tam podziabac te fotke

corela oryg i w ogole adnego niestety nie posiadam chwilowo

podrawiam

jas

[ Dodano: Nie 09 Lip, 2006 ]

polecam corela a robi się to tak plik / importuj (importujesz to zdjęcie jakie chcesz wydrukować) wpisujesz wymiary zdjęcia w tabelkach X,Y czyli wys. szer. (te tabeli powinny się znajdować w lewym górnym rogu corela) następnie plik / podgląd wydruku i tam w podglądzie wydruku będziesz miał taką zakładkę drukuj z podziałem na fragmenty i to zaznaczasz i wszystko proste co ?

P.S . tylko pamiętaj że zazwyczaj drukarki drukują z 5mm obramowaniem chyba że masz drukarkę która drukuje bez obramowania to wtedy nie ma problemu

hej hej

a jaka to wersja Corela???

jas

[ Dodano: Nie 09 Lip, 2006 ]

a po co sie tak meczyc? nie latwiej isc do labu i zrobic duza odbitke? cenowo podejrzewam nie wyjdzie duzo drozej a jakosciowo na pewno lepiej :) no chyba ze to kwestia sztuki dla sztuki :)

moj corel ktorego wlasnie zainstalowalem to Corel Photo-Paint X3

i nie moge tej fotki podziabac :-(

jas

jjjkkk
11-07-2006, 15:57
Sprawdź soft o nzwie POSTERIZA.(darmowy)

mkwiek
11-07-2006, 19:18
jaroslawkonopka, to program Google. www.picasa.com - ma opcje robienia plakatu. bardzo prosta opcja. program freeware

jaroslawkonopka
11-07-2006, 20:41
hej
dzieki mam tego picasa i wyglada na to ze dziala

dzieki :-)

pozdrawiam

jasiek