Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portretowo - domowe ,,studio”.
A ja nadal ćwiczę ,,ze ścianą''. Z racji tego, iż studia nie posiadam, zadowolić się muszę kawałkiem ściany i światłem zastanym.
1
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/11/ae05tz-1.jpg
źródło (http://i33.tinypic.com/ae05tz.jpg)
2 (self-portrait)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/11/fyjsxi-1.jpg
źródło (http://i37.tinypic.com/fyjsxi.jpg)
Staram się wykorzystywać piękno kolorów, jednak tutaj B&W jak i jego konwersja mi pasuje.
Nikon'owcy - co sądzicie?
Pozdrawiam!
dwójka naprawdę nieźle nieźle :) może szkoda tylko, że ten czarny sweter zlał tułów z ramionami, troszkę masywnie to wyszło w połączeniu z tak szerokim dekoltem... ale ogólnie to bardzo fajnie :) jedynka taka sobie :(
pilon - dziękuję za odpowiedź :-D Mi również szkoda bluzki, bo przed skontrastowaniem było OK, teraz to jedna, wielka, czarna plama.
Może jeszcze inni nikon'owcy się wypowiedzą? Jestem ciekawa, co sądzicie o kadrach (szczególnie jeżeli chodzi o drugie zdjęcie) ;)
Pozdrawiam!
szkoda tylko zgubionych detali na odzieży....
1. Kadr - niby nic odkrywczego ale mi się podoba. Kojarzy mi się z portretami autorów jakie czasem pojawiają się na obwolutach książek (ale czemu to nie wiem ;) )
2. Biorąc pod uwagę, że to autoportret to jak dla mnie kadr jest bardzo fajny, szkoda tylko tej wspomnianej czarnej plamy, ale i tak mi się podoba.
Oj, tak - z kadrami w autoportretach to są prawie zawsze problemy. Dobrze, ze mam już pilota, bo bez niego były dodatkowo spore problemy z trafianiem z ostrością.
Dzięki za odpowiedzi ;)
Sorki, za offtop ale na jedynce wyglądasz dokładnie jak moja mama:)
Ja jestem na dwójce, a na jedynce moja ciocia, która mając u siebie w domu zawodowego fotografa po zdjęcia przyszła ... do mnie, co było dla mnie wyzwaniem, ale to cieszy :-D
Bardzo ładna tonacja i dobra, ciekawa konwersja (mimo czerni na 2).
O kadrach powiedziano. ;]
Ja jestem na dwójce, a na jedynce moja ciocia (...)
No to teraz może wyjdzie, że jesteście kuzynami ;)
Bardzo ładna tonacja i dobra, ciekawa konwersja (mimo czerni na 2).
O kadrach powiedziano. ;]
Dziękuję :-D
No to teraz może wyjdzie, że jesteście kuzynami ;)
Wiesz, świat jest mały, mnie już nic nie zdziwi :mrgreen:
Nie masz studia...
Ale masz zapał i modelkę i to najbardziej się liczy.
Ja też nie mam studia i się cieszę (ale to jest nieczęsto)
Pozdrawiam.
zdecydowanie nr 2. tylko IMO za duzy podpis na zdjeciu.
pastrana
26-11-2008, 15:49
MI sie najbardziej podoba avatar:P
Nie masz studia...
Ale masz zapał i modelkę i to najbardziej się liczy.
Ja też nie mam studia i się cieszę (ale to jest nieczęsto)
Dzięki. Modeli mam lepszych, przy innej okazji ich zaprezentuję ;) Studio jest w planach :)
zdecydowanie nr 2. tylko IMO za duzy podpis na zdjeciu.
Z podpisami od zawsze miałam problemy. Chcę się chociaż tak ,,zabezpieczać'' i zawsze mam dylemat gdzie i jak wstawić znak wodny ;/
MI sie najbardziej podoba avatar:P
Żartujesz chyba? :mrgreen: Wczoraj miałam zamiar go zmienić :D
tak naprawdę nie jest po portret. Są to owszem zdjęcia portretowe - z definicji - ale nie portret. Popracuj nad światłem. Nie ubieraj za ciemno modelki, żeby nie wyszły Ci takie czarne plamy i co Ty jej zrobiłaś na drugim zdjęciu? NIe wiem co miałas ale staraj się uzywać szkła w okolicach 100mm dla analoga.
i co Ty jej zrobiłaś na drugim zdjęciu?
Ale co, co? :-D
Fotografowałam D80-tką z 50/1.8. Nowe szkło jest w planach, ale pewnie najpierw będzie nim jakieś tele. Zamierzam kupić adapter M42 i używać moich manualnych obiektywów, ale wtedy nie ma mowy o autoportretach :mrgreen:
Dzięki za podzielenie się swoimi sugestiami ;)
Dwójka fajna - podoba sie!
Kraftsman
27-11-2008, 01:10
Obydwa bardzo dobre IMO ze wskazaniem na dwójkę za kadr i ten koralowy naszyjnik. Nie ma też jakichkolwiek powodów żałować szczegółów ubrania.
Ale co, co? :-D
F wtedy nie ma mowy o autoportretach :mrgreen:
ja poprosze o autoakty. Moge nawet migawke Ci przyciskać ;-)
tomekudla
27-11-2008, 14:46
Dwójka na tak;)
Sądziłam, że nie spodoba się Wam kadr na drugim zdjęciu, jednak widzę, że nie jest źle i zdjęcie drugie bardziej się podoba niż pierwsze. To cieszy - dzięki!
ja poprosze o autoakty. Moge nawet migawke Ci przyciskać ;-)
Już jedną kobietę z tego forum, ,,strzelającą'' sobie autoportrety do tego namówiliście, się przełamała. Nie wiem jak będzie w moim przypadku, może kiedyś :-D