PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Patrycja

Aksel
22-11-2008, 23:08
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://digart.img.digart.pl/data/img/vol0/43/28/download/2807642.jpg)

Moje Pierwsze zdjęcie lustrzanką cyfrową, wszelkie opinie, porady, komentarze mile widziane, Pozdrawiam i dziękuje.

Ruppel
22-11-2008, 23:11
może mam walnięty monitor, ale widzę lekkie mydło, odnośnie kadru to jakbyś po PG skrócił byłoby lepiej.

Aksel
23-11-2008, 01:07
Dzięki!! Hmmmm Możliwe że minimalnie mydło jest, zdjęcie robione z ręki :( gdyby był statyw napewno było by lepiej. Co do technicznych spraw jest jeszcze coś ??
Jest to pierwszy portret więc chciałbym usłyszeć opinie profesjonalistów :D:D
Pozdrawiam.

domelmel
23-11-2008, 01:29
ja profesjonalista nie jestem ;) ale fotka raczej wyglada na przypadkowy pstryk podczas spaceru niz na zdjecie portretowe. Ten typ kadrowania okreslam mianem " centroglowu" :) znaczysie ze glowa jest w srodku kadru, wiem ze mozna lamac konwencje,ale proponuje zaczac od klasyki i wykozystywac tzw mocne punkty.

Aksel
23-11-2008, 01:47
Dzięki wielkie, może faktycznie zacznę od mocnych punktów, reszta technicznie może być ?? :) pozdrawiam i dzięki

stock
23-11-2008, 01:52
Dzięki!! Hmmmm Możliwe że minimalnie mydło jest, zdjęcie robione z ręki :( gdyby był statyw napewno było by lepiej. Co do technicznych spraw jest jeszcze coś ??
Jest to pierwszy portret więc chciałbym usłyszeć opinie profesjonalistów :D:D
Pozdrawiam.

a co ma ręka do 90mm i 1/200 ? ;) No chyba, ze Ci solidnie łapa lata :P
A konkretnie to dośc przypadkowy, centralny strzał... a modelka potencjał ma :) Wykorzystaj to..

domelmel
23-11-2008, 02:47
Dzięki wielkie, może faktycznie zacznę od mocnych punktów, reszta technicznie może być ?? :) pozdrawiam i dzięki
moim zdaniem mozna uznac ze reszta jest ok,zdjecie jest poprawnie naswietlone , uzyles odpowiednio malej GO aby rozmyc tlo i skupic uwage widza na modelce,wiec moim zdaniem pod tym wzgledem jest OK

O'Dea
23-11-2008, 12:28
Ładne kolorki - niestety mydło i kadr psują zdjęcie. Reszta jak Domelmel ...

pilon
23-11-2008, 17:13
generalnie ciut zabrakło ostrości i tło, mimo, że rozmyte, to troszkę przeszkadza... jest na tyle wyraźne, że tworzy wrażenie jakiegoś niedokończenia... może lepiej by było, aby w tle była ta alejka, ale widziana "w głąb", czyli zgodnie ze zbiegiem perspektywy... dodałbyś symetrii... aha... i staraj się rezygnować z niepotrzebnych elementów :) pasek od torebki bez widocznej torebki wnosi nieco zamieszania (na szczęście nie była to np. kremowa torba :D )
swoją drogą, dałbym sobie uciąć lewe jądro, gdybym miał szanse robić pierwsze zdjęcie cyfrówką takiej dziewczynie :D jeśli masz szansę na powtórkę, to nie zwlekaj - bardzo dużo może Ci ta niewiasta wnieść w zdjęcia :)

ayu
04-05-2012, 20:43
Moim zdaniem E-PL3 to świetny aparacik.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2