Zobacz pełną wersję : [ Sport ] [piłka ręczna] Polska - Turcja
Bartek - NinoVeron
22-11-2008, 15:48
Mój debiucik na piłce ręcznej :)
Mecz towarzyski Polska - Turcja 29:25 (15:12)
wiem, że troszkę nieostre ale to pewnie przez moje nieudolne próby odszumiania :D
liczę na konstruktywną krytykę :)
a calutki secik jest tutaj: http://www.flickriver.com/photos/bartos/sets/72157609558414765/
EDIT - brak zdjęć na serwerze Flickr
Trochę malutkie te foty powstawiałeś. Trudno ocenić czy nieostre. Niektóre kadry naprawdę fajne, ale te od d... strony już nie za bardzo mi podchodzą. Na twojej stronce znalazłem jeszcze parę ciekawych ujęć :)
Nie wiem co Ty tutaj odszumiałeś. Po exifach widzę, że hala jasna. nie wychodziłeś poza iso800, przy f4 i 1/500. Nie wiem jakim szkłem robiłeś, ale jeżeli tą sigmą ze stopki to podejrzewam, że nieostrość może być spowodowana zbyt wolnym AF.
Jak na debiucik w dyscyplinie jest chyba nieźle :D
Pzdr
Bartek - NinoVeron
23-11-2008, 01:03
wstawiłem mniejsze fotki (standardowy rozmiar Flickra) bo przy większych to wyraźnie widać, że są nieostre (fakt AF jest przeciętny dlatego szykuję się do zmiany szkła ).
a ISO 800 z D80 też potrafi troszkę zaszumić :)
Jak dla mnie foty bardzo dobre
autograf
23-11-2008, 20:31
No Bartos!
Pojechałeś po bandzie. Aż strach pomyśleć jak będzie gdy kupisz D300 :)
Najładniejsza jedynka i szóstka - jeśli w takiej kategorii można oceniać zdjęcia sportowe ;)
1 i ostatnie świetne, naprawdę fajne kadry, zwłaszcza jedynka.
super .. ładnie wyszło WB świetne ... bardzo ładnie - tylko małe te zdjęcia, a szkoda ...
downunder
23-11-2008, 23:00
Widać, że momenty były. ;) :lol:
Jednak za małe zdjęcia by coś więcej powiedzieć. :D
IMO jednak jest dobrze. ;)
aaa nie dopowiedziałem - nie odszumiaj !!!!! zupełnie !!!!! zostaw szum taki jaki jest .....
Moim skromnym zdaniem 1,2,3, fajne, do podkadrowania; 4 chyba nie za bardzo, najlepsza 6
Dobre, dobre, tylko jedna uwaga - są dość monotonne, w pierwszej chwili myślałem, że zdjęcia od 1 do 4 to różne ujęcia tego samego rzutu.