Zobacz pełną wersję : Znudzona...
Poddaję pod ocenę :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img217.imageshack.us/img217/4228/dan3112aqc3.jpg)
Nieciekawe.
Do tego nogi bardzo niekorzystnie.
jacek.gold
21-11-2008, 00:00
Nieciekawe.
no
Nieciekawe.
Ale Pani Młoda bardzo ładna;-)
Pozdr.
Nieciekawe.
A to akurat celowe było :)
filozzof
21-11-2008, 01:03
...ja natomiast zrozumiałem założenie autora i zdjęcie mi się podoba :)
Wcale nie tak znudzona...
Nieciekawe.
Nogi to kwestia gustu, mi sie podobają :)
Ksiazkiewicz
24-11-2008, 16:53
kolorystyka (b. ciemne tło) nie lezy mi.
Gwoli ścisłości - kolorystyki nie ma tu wcale (przynajmniej ja nie widzę).
Czemu ten obrazek taki płaski? Nie można było zaświecić lampą jakoś z boku? Wymodelować trochę bryłę? A tak - zrobiłeś fototapetę. ;)
Gwoli ścisłości - kolorystyki nie ma tu wcale (przynajmniej ja nie widzę).
Czemu ten obrazek taki płaski? Nie można było zaświecić lampą jakoś z boku? Wymodelować trochę bryłę? A tak - zrobiłeś fototapetę. ;)
O widzisz i takie konstruktywne wypowiedzi są na wagę złota :) a jak twoim zdaniem powinienem poświecić?
Niestety tło było na tyle nieciekawe że chyba lepiej tak. Też wolałbym żeby była piękna słoneczna pogoda :mrgreen:
jak twoim zdaniem powinienem poświecić?
Też wolałbym żeby była piękna słoneczna pogoda :mrgreen:
Można np. postawić lampę na statywie za lewym górnym rogiem zdjęcia, poświecić skośnie w dół w prawo i część światła odbić od blendy za prawą krawędzią kadru. I mogłoby być ciekawiej. :) Coś w tym stylu bym kombinował.
A "piękna słoneczna pogoda" to dla mnie najmniej odpowiednia aura na takie zdjęcia...
Można np. postawić lampę na statywie za lewym górnym rogiem zdjęcia, poświecić skośnie w dół w prawo i część światła odbić od blendy za prawą krawędzią kadru. I mogłoby być ciekawiej. :) Coś w tym stylu bym kombinował.
A "piękna słoneczna pogoda" to dla mnie najmniej odpowiednia aura na takie zdjęcia...
Dzięki za podpowiedź :)
Pomysł wspaniały. Co do wykonania, dostałeś już uwagi o znających się lepiej, ale sam pomysł: pierwsza klasa.
Pomysł wspaniały. Co do wykonania, dostałeś już uwagi o znających się lepiej, ale sam pomysł: pierwsza klasa.
Dzięki, wykonanie mam nadzieję poprawić :)
mnichu33
24-11-2008, 22:45
fotka jest fajna dla oka i zwykły wyjadacz chleba powszedniego nie widzi nic więcej poza ostrym zdjęciem a takich jest wielu wśród gości weselnych i wszystkim się podoba
Czy jakieś błędy jeszcze poza złym oświetleniem?
Kompozycja centralna i taka trochę niezdecydowana. Niby przesunąłeś PM na prawo, z lewej dałeś oddech uporządkowanymi liniami ławki... ale mnie wzrok cały czas ślizga się po lewej nodze modelki, przez twarz, aż do latarni.
Kompozycja centralna i taka trochę niezdecydowana. Niby przesunąłeś PM na prawo, z lewej dałeś oddech uporządkowanymi liniami ławki... ale mnie wzrok cały czas ślizga się po lewej nodze modelki, przez twarz, aż do latarni.
Czyli lepiej ciąć po linii drzewa i pozbyć się lampy z kadru?
Ja się nie znam, ale żona mi powiedziała:
- za taką fotkę w dziób byś dostał ;)
Ja się nie znam, ale żona mi powiedziała:
- za taką fotkę w dziób byś dostał ;)
Hmmm, widocznie Twoja żona nie ma aż takiego poczucia humoru jak PM widoczna na zdjęciu :)
BSKraków
29-11-2008, 02:41
Zdjęcie fajne , Panna Młoda hihi też...