PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] wodospad w tatrach

roa
19-11-2008, 23:50
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.obiektywni.pl/upload/real/72/358648_923254.jpg)

jendryn
19-11-2008, 23:52
Co do rozmycia wody spadającego strumienia nie miałbym zastrzeżeń, jednak woda na dole kadru wygląda bardzo nienaturalnie. Chodzę trochę po górach ,ostatnio zwiedzam wodospady, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem.

roa
19-11-2008, 23:54
jednak woda na dole kadru wygląda bardzo nienaturalnie. Chodzę trochę po górach ,ostatnio zwiedzam wodospady, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem.

no a ja byłem raz i od razu zobaczyłem, nieźle nie? :)

jendryn
19-11-2008, 23:58
no nieźle:)

Krisdi
20-11-2008, 00:46
No, nieżle , tylko dlaczego te dziwne 'zielone' szumy w wodzie?

roa
20-11-2008, 07:44
nie ma szumów a z drugiej strony lubię szumofobów,
można na nich polegać jam na zawiszy ;]
zawsze znajdą kilka pixeli wartych określenia jako SZUM nawet jeśli ich nie ma.
Proszę zakreśl kółkiem w PS miejsce szumogenne w tej focie.

Szuwar
20-11-2008, 09:49
No, nieżle , tylko dlaczego te dziwne 'zielone' szumy w wodzie?

roa wykasuj w cholerę tę wodę po psuje to zdjęcie wodospadu :mrgreen:

pebees
20-11-2008, 09:53
Woda leci w lewo... ;-)

ADAS
20-11-2008, 09:54
Czepiacie się nieistotnych szczegółów, zdjęcie fajne w swojej prostocie. Kolor bardzo mi podchodzi. A czepianie się szumu w wodzie to ja czepianie się że silnik traktora terkocze. Dla mnie każda woda szumi bo tak ją stworzono. Czy widzieliście kiedyś wodospad cichy? Ja widziałem parę i wszystkie szumiały. ROA nie daj się podpuszczać. Zdjęcie fajne i przyczepiać się nie ma do czego.

KS
20-11-2008, 09:56
Fotka bardzo ładna!

Jakie zielone szumy? Nad morzem masz niebieskie? Woda odbija tatrzańską zieleń i jest zielona, normalnie jest przezroczysta... ;)

Gdzie strumyk szumi z wolna...

eldritch
20-11-2008, 10:01
Co do rozmycia wody spadającego strumienia nie miałbym zastrzeżeń, jednak woda na dole kadru wygląda bardzo nienaturalnie. Chodzę trochę po górach ,ostatnio zwiedzam wodospady, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem.

eee ale konkretnie to czego nie widziałeś? takiego koloru wody, czy takiego rozmycia?
kolor jest naturalny, natomiast rozmycie - wiesz ja też jak chodzę po tatrach to takiego nie widzę - ale to dlatego, że nie naświetlam okiem przez dziesiętne części sekundy....

Grzybu
20-11-2008, 10:19
Roa, z tymi szumami to faktycznie coś Ci nie wyszło. Fotka z Tatr, a ja ewidentnie słyszę szumy znad morza ;)

A tak poważnie to bardzo fajne zdjęcie. Jak najbardziej naturalne. Bardzo fajna kompozycja kadru.

roa
20-11-2008, 14:20
Woda leci w lewo... ;-)
złudzenie optyczne,

Jakie zielone szumy? Nad morzem masz niebieskie? Woda odbija tatrzańską zieleń i jest zielona, normalnie jest przezroczysta... ;)
akurat tam zieleni nie było, ale był zapach siarki z zapałek i glonów, co wyjaśniałoby brąz skałek i zieleń wody.

roa wykasuj w cholerę tę wodę po psuje to zdjęcie wodospadu :mrgreen:
dochodzę do tego samego wniosku, lol

ROA nie daj się podpuszczać.
spokojnie, nie dam satysfakcji kilku userom czekających tylko na moje potknięcie.

Roa, z tymi szumami to faktycznie coś Ci nie wyszło. Fotka z Tatr, a ja ewidentnie słyszę szumy znad morza ;)
też wydawało mi sie to dziwne, ale strażnik TPNu powiedział że wiatr dziś wieje z północy i dlatego to takie troszkę zamieszanie z rodzajem szumu wyszło. Myślisz że powinienem zgłosić sie po zwrot za bilety do parku? :mrgreen: