Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DataBank - co z czym pracuje?

sadki
06-07-2006, 11:04
Witam.

Bardzo proszę o krótkie wymienienie banków pamięci, na jakich pracujecie. Najlepiej w kolejności:
[databank] [dysk twardy] [zasilanie]
oraz czy taki zestaw działa, czy są problemy.
Bardzo proszę o nie rozwiązywanie tutaj problemów, chciałbym, żeby to była tylko treściwa lista sprzętu, gorąca dyskusja toczy się w wątku "Databank Digi Mate II".

Dzięki.

miklo
06-07-2006, 11:21
ITEC XDRIVE II z dyskiem Hitachi 40GB. Zasilanie z zasilacza, lub akumulatorka (wymiennego). Działa bez problemów.

Kuba_eM
06-07-2006, 15:09
Digi Mate II+ dysk Samsung 40GB zasilanie: zasilacz sieciowy lub akumulatorek (przy odrobinie chęci można wymienić :-) .
Też działa bez problemów.

Jacek_Z
06-07-2006, 15:33
Digimate III, dysk Hitachi 80 GB, zasilanie sieciowe lub wymienny aku. działa

moshica
06-07-2006, 18:13
DigiMate III + dysk Toshiba 40GB, wymienny akku, wszystko działa oprócz kopiowania z niego poprzez USB do kompa :twisted:

Pozdrawiam
Moshica

rabijki
06-07-2006, 19:39
digi mate II z samsungiem 40G i macintoshami.
od ponad roku non stop i bez najmniejszych problemow

mirwil
06-07-2006, 23:16
Welland 940 OTG + Seagate 40 GB + 4xAA/prąd z USB - sporo problemów; z wykrywaniem dysku przez kompy, przerwane transmisje po poruszeniu kabelkiem od zasilacza, wykonanie obudowy tandetne nie mówiąc o zasilaczu i futerale. NIE POLECAM

Wozik
07-07-2006, 07:30
Welland ME-600U2 OTG z dyskiem Toshiba 40GB. Działa bardzo dobrze już od prawie roku.

Al Bundy
07-07-2006, 09:16
Miałem Apacera 210 i z Samsungiem działał jak chciał - samo kpiowanie działało bez problemów - problem pojawiał się podczas połączania do kompa samej 210-tki - często znikała...
Tak mnie to wpieniało że kupiłem laptoka ;)

Antonina
07-07-2006, 09:37
DigiMate II-Plus dysk Fujitsu 60GB model MHT2060AT zero problemów przenoszone były pliki ponad dwudziesto GB nigdy nie zerwał połączenia zasilanie tylko przez USB

leszeg
07-07-2006, 10:11
Digimate III i wszytko bryka jak instrukcja pisze. Dysk 40 Doskonale wspołpracuje z kompe w te i nazat.

ZetiX
07-07-2006, 11:48
Digi Mate II+ dysk Samsung 40GB zasilanie: zasilacz sieciowy lub akumulatorek

ja też używam zestaw jak powyżej - póki co bez problemów

bodzio
08-07-2006, 00:11
DigiMate III + Samsung 40GB + wymienne aku = najmniejszych problemów.

wist
08-07-2006, 20:32
E-Tank, dysk 20 GB Seagate, zasilanie akumulator wbudowany , zasilacz sieciowy + zasilacz 12 V.
Jak do tej pory pracuje bezproblemowo, zgrywanie danych z kart i współpraca z kompem.
1. Zalety:
- Dobrze wykonany, złącza do kart dobrej jakości
( Porównywałem z Digimate III - e-tank ma zdecydowanie lepszą jakość wykonania, stwierdził to nawet serwisant w firmie sprzedającej Digimate III)
- Czytelny ekran, wskaźniki pokazują podstawowe informacje, dokładna informacja o ilości wolnego miejsca na dysku.
- Bezproblemowe kopiowanie kart i dobra współpraca z kompem.
- Win. 2000, XP wykrywają e-tanka i czytniki kart bezproiblemowo.
2. Wady jak dla mnie
- Zbyt krótki czas ciągłej pracy na baterii - ok 2 godz, przy pracy z kompem musi pracować na dodatkowym zasilaniu.
- W stanie czuwania - okres podtrzymania baterii - ok 5-6 dni
3. Inne:
- Wolniejszy czas zgrywania danych z karty
350 MB - E-tank 11 min, Digimate 7 min

miąlem go wymienić na DM III ale ze względu na lepszą jakość wykonania złącz kart i praktycznie podobne warunki pracy - jednak zostaje przy e-tanku.

Jogi
09-07-2006, 00:08
DigiMate II + Samsung 80GB
raz wymieniany po przegrzaniu chipsetu
komp i obudowa czasami nie widzą dysku, trzeba włączać kilka razy
podświetlenie przygasło
a teraz się sam naprawił, ale pewności działania nie ma :evil:

wist
09-07-2006, 20:20
Dopisując się do wątku, proszę użytkowników DIGIMATE III o rozszerzenie informacji:
1. Czy istnieje możliwość upgrade oprogramowania dla DIGIMATE III?
2. Jak zachowuje się obudowa po dłuższym okresie pracy z komputerem jako databank, czy mocno się nagrzewa? Jak wiadomo przy podłączeniu do komutera akumulator Digimate III jest poprzez USB doładowywany.

sadki
09-07-2006, 23:28
Dopisując się do wątku
prosiłem... Tu już jest dyskusja nt digimate wszelkiej maści. (http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=19804&highlight=databank+digi)

Jacek_Z
10-07-2006, 00:03
chyba jednak digimate III nie jest doładowywany przez USB, a rozładowywany.
miałem naładowanego do pełna, potem pracowałem ze 2 godz na laptopie z podłączonym włączonym Digimate (choc mało go uzywałem, ale sądziłem, że aku się nie rozładowuje)
włozyłem do torby, nastepnego dnia poszedłem na zdjęcia i padł pod koniec zgrywania piewszej karty (2GB co prawda)
co do nagrzewania - jak podłączony jest do laptopa ale uzywany niezbyt intensywnie nagrzewania nie zauważyłem (nadmiernego)
jak zgrywałem w terenie jedna za drugą dwie karty po 2 GB kazda to nagrzał się bardzo.