Zobacz pełną wersję : Zdjęcie świeżego tatuażu
maly78117
17-11-2008, 14:35
Może mi ktoś pomóc jak zrobić zdjęcie świeżego tatuażu tak żeby nie odbijało się na nim światło i był cały wyraźny. Skóra jest wtedy opuchnięta a powierzchnia wilgotna więc odbija każdy promień światła. Będę wdzięczny za każda radę.
Aparat na statyw do tego 2 lampy z jakimis rozpraszaczami np parasolki albo małe softboxy. Ustawiasz paramety tak zeby zrobic jak najjasniejsze zdjecie bez lampy. Pózniej dopiero właczasz lampy i na manualu od najmniejszej mocy próbujesz doswietlac lampą...Wydaje mi sie ze jak uda ci sie zrobic zeby było duzo zastanego a mało błyskowego to bedzie dobrze...
Ghostface
17-11-2008, 16:07
Może jakiś polar pomoże żeby światło się aż tak nie odbijało
generalnie ciężka sprawa, skóry spuchniętej niczym nie zniwelujesz, pojawiające się gdzieniegdzie kropelki krwi też swoje robią, a gdy już jest wysmarowany maścią to już kaplica ;) jedynie oświetleniem działaj. a najlepiej poczekaj 3-4 dni :)
maly78117
17-11-2008, 17:34
Pstrykam je zawsze przed posmarowaniem i staram się robić to zaraz po przetarciu zanim krople krwi wypłyną i wiadomo trzeba to dość często powtarzać.Zastanawiałem się jeszcze nad lampą z dyfuzorem muszę sprawdzić.Wysyłałem już zapytania po tatuażystach u których fotki są zrobione świeżo po zrobieniu i dokłądnie wszystko widać bez odbitego światła,ale niestety żyjemy w kraju gdzie wielu ludzi nie nalezy do tych co lubią się dzielić wiedzą przez co jestem ciągle w punkcie wyjścia. Dzięki za rady będę dalej kombinować:)
marszull
17-11-2008, 23:19
po prostu bezposrednio nie swiec na tatuaz/skore tylko odbijaj swiatlo (blenda, sufit)
nie wiem jak w innych miastach ale w krakowie u tatuażystów widzialem conajwyzej 350d z kitem i na wbudowanej lampie foty, a tak to kompakcik i ogień ;) -może ich kluczem do sukcesu jest kilkadziesiąt fot :P -choć często widze lekko mówiąc dość przeciętne zdjecia- ja bym się skupił na oświetleniu- najlepiej 2szt lamp i na pewno bedzie pięknie